עוגת גבינה עם בננה ותותים ללא אפייה
רוצים להתפנק ללא תוספת סוכר? למה שלא תאמצו את העוגה הצבעונית הזו, שתוסיף חיים לכל שולחן, והכי חשוב: ללא אפייה בכלל? עכשיו נראה את האורחים שלכם מבינים שאין כאן סוכר מוסף
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית (לתבנית בקוטר 18-20 ס"מ)
200 גרם (חבילה) עוגיות גרנולה, ללא תוספת סוכר
55 גרם חמאה, מומסת
לשכבת גבינה:
10 גרם אבקת ג'לטין
50 מ"ל (רבע כוס פחות כף) מים
250 גרם (גביע) גבינה לבנה 5%
250 גרם (גביע) יוגורט לבן 3%
2 בננות בשלות, מעוכות
2 שקיות ממתיק סטיביה
לציפוי:
10-12 תותים חצויים (או כל פרי אחר, לבחירתכם)
34 גרם (2 חבילות) ג'לי ללא תוספת סוכר בטעם תות
800 מ"ל (3 כוסות ושליש) מים רותחים
אופן ההכנה:
1 מניחים רינג או תבנית על קרש עם נייר אפייה ומרפדים את הדפנות בסרט שקוף או נייר אפייה.
2 טוחנים את העוגיות במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית.
3 מוסיפים את החמאה וטוחנים שוב עד שהיא נטמעת ומתקבלת תערובת במרקם חול רטוב.
4 משטחים את התערובת היטב בתחתית הרינג או התבנית ומעבירים להקפאה לחצי שעה.
5 בינתיים מכינים את שכבת הגבינה: מערבבים בקערית את הג'לטין והמים ומשאירים בצד ל-5-10 דקות כדי שהג'לטין יספח את כל הנוזלים.
6 מערבבים בעזרת מיקסר ידני או מטרפה את הגבינה, היוגורט, הבננות והסטיביה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
7 מחממים את הג'לטין במיקרוגל או על אש נמוכה עד להמסה מלאה.
8 מוסיפים את הג'לטין לקערה ומערבבים היטב.
9 יוצקים את התערובת לתוך הרינג מעל שכבת העוגיות. עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים לשעתיים עד שהעוגה מתייצבת.
10 מניחים את התותים (או הפרי שבחרתם) מעל שכבת הגבינה שהתייצבה, מכינים ג'לי בהתאם להוראות היצרן, מצננים טיפה תוך ערבוב במטרפה ויוצקים מעל הפרי.
11 מעבירים לקירור של כחצי שעה או עד ששכבת הג'לי מתייצבת. שומרים במקרר בכלי אטום.
לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי