מלבי
הקינוח המסורתי האהוב
חיים כהן | מועדון ארוחת הערב
| פורסם 16/04/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 כוסות חלב
80 גרם אבקת קורנפלור
1 כוס שמנת מתוקה
100 גרם סוכר
כמה טיפות מי ורדים
אופן ההכנה:
1 ממיסים את הקורנפלור בכוס אחת מהחלב הקר ובוחשים היטב עד שלא נותרים גושים.
2 שמים בסיר את יתרת החלב, השמנת, הסוכר ומי הוורדים ומחממים עד לסף רתיחה. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה את הקורנפלור המומס ומבשלים במשך שתיים-שלוש דקות, עד שהבלילה מסמיכה.
3 מעבירים לתבנית ומאחסנים במקרר עד שהקרם נקרש ומתקרר היטב. מחלקים לצלחות הגשה.