אוכל

מלבי

הקינוח המסורתי האהוב

חיים כהן | מועדון ארוחת הערב | פורסם 16/04/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 כוסות חלב
80 גרם אבקת קורנפלור
1 כוס שמנת מתוקה
100 גרם סוכר
כמה טיפות מי ורדים

אופן ההכנה:

1 ממיסים את הקורנפלור בכוס אחת מהחלב הקר ובוחשים היטב עד שלא נותרים גושים.

2 שמים בסיר את יתרת החלב, השמנת, הסוכר ומי הוורדים ומחממים עד לסף רתיחה. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה את הקורנפלור המומס ומבשלים במשך שתיים-שלוש דקות, עד שהבלילה מסמיכה.

3 מעבירים לתבנית ומאחסנים במקרר עד שהקרם נקרש ומתקרר היטב. מחלקים לצלחות הגשה.