אוכל
צילום׃ גסטון צבי איצקוביץ, גלובס

רולדת וניל קוקוס עם גלידה

עוגת רטרו קפואה בטעם של פעם

ערן שוורצברד | זיסאלע | פורסם 02/09/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

שתי תבניות ביתיות

לרולדה

7 ביצים מופרדות
170 גרם סוכר
180 גרם קמח
35 גרם קוקוס טחון
חצי כפית אבקת אפייה
65 גרם שמן
95 גרם מיץ תפוזים
גלידת פטל
גלידת וניל

לקישוט

שמנת מתוקה
30 גרם סוכר (2 כפות)

אופן ההכנה:

1 מקציפים את החלבון עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח. מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד לקבלת בלילה הומוגנית. מקפלים פנימה את הנוזלים, ולאחר מכן את החומרים היבשים. משטחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 185-190 במשך כעשר דקות, עד שהעוגה מזהיבה קלות.

2 לאחר האפייה מפרידים בזהירות את נייר האפייה מהרולדה. מניחים בחלק הקדמי, לרוחב, ערימה קטנה של גלידת וניל, ומגלגלים עד לקבלת רול קטן שמכסה את הגלידה. את יתרת הרולדה מורחים בגלידת פטל. מגלגלים עד הסוף ומניחים במקפיא.

3 לקישוט: מקציפים שמנת עם סוכר לכדי קצפת חזקה. מזלפים מעל הרולדה או מצפים בצורה חופשית בעזרת כף. מפזרים מעל מעט פירות יער.