אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת גלידה, פירות יער וטריפל סק

גם עוגה, גם גלידה, גם פירות יער וגם טיפה אלכוהול, בשביל להפוך את השמחה לשלמה

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 09/06/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

תבנית קפיצית 24 משומנת קלות, שדפנותיה מרופדות בפס של נייר אפייה (או שקף)

לבסיס

200 גרם פתי בר שוקולד טחונים
2 כפות סוכר לבן
2 כפות סוכר חום
100 גרם חמאה מומסת

לגלידה

300 גרם פירות יער טריים או מופשרים
גרידה מלימון אחד
1 פחית חלב מרוכז
4 כפות טריפל סק (או כל ליקר אחר)
2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל) + 2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מערבבים את פירורי הפתי בר עם שני סוגי הסוכר והחמאה המומסת, ומרפדים את תחתית התבנית.

3 מהדקים את התחתית היטב (אפשר בעזרת תחתית של כוס יין) ואופים 10 דקות. מצננים חצי שעה לפחות. יוצאת תחתית קראנצ'ית מדהימה בטעמה הקרמלי ממליצה לשימוש בעוד מתכונים הזקוקים לבסיס טעים.

4 טוחנים את שאר החומרים ללא השמנת המתוקה ואבקת הסוכר, עד לקבלת מחית חלקה.

5 מקציפים במערבל במהירות בינונית את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר, עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים את מחית הפירות ומערבבים.

6 שופכים את הבלילה הקרמית על הבסיס, ומנענעים קלות ליישור.

7 מקפיאים לפחות 4 שעות (עדיף להכין יום לפני ולהשאיר לילה במקפיא). מעבירים למקרר לפחות שעה לפני ההגשה, ומסירים את נייר האפייה מהדפנות.

הערות: • אפשר להגיש עם גרידת לימון או ביסקוויטים טחונים מלמעלה. • אפשר להחליף את פירות היער בדובדבנים. • רוצים להשקיע עוד טיפה? הגישו את העוגה עם גאנאש שוקולד חם (שוקולד מומס עם שמנת מתוקה ביחס של 1:1). • אפשרות אחרונה: להגיש עם רוטב פירות יער (פשוט טוחנים פירות יער עם סוכר).