עוגת גלידה, פירות יער וטריפל סק
גם עוגה, גם גלידה, גם פירות יער וגם טיפה אלכוהול, בשביל להפוך את השמחה לשלמה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
תבנית קפיצית 24 משומנת קלות, שדפנותיה מרופדות בפס של נייר אפייה (או שקף)
לבסיס
200 גרם פתי בר שוקולד טחונים
2 כפות סוכר לבן
2 כפות סוכר חום
100 גרם חמאה מומסת
לגלידה
300 גרם פירות יער טריים או מופשרים
גרידה מלימון אחד
1 פחית חלב מרוכז
4 כפות טריפל סק (או כל ליקר אחר)
2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל) + 2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מערבבים את פירורי הפתי בר עם שני סוגי הסוכר והחמאה המומסת, ומרפדים את תחתית התבנית.
3 מהדקים את התחתית היטב (אפשר בעזרת תחתית של כוס יין) ואופים 10 דקות. מצננים חצי שעה לפחות. יוצאת תחתית קראנצ'ית מדהימה בטעמה הקרמלי ממליצה לשימוש בעוד מתכונים הזקוקים לבסיס טעים.
4 טוחנים את שאר החומרים ללא השמנת המתוקה ואבקת הסוכר, עד לקבלת מחית חלקה.
5 מקציפים במערבל במהירות בינונית את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר, עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים את מחית הפירות ומערבבים.
6 שופכים את הבלילה הקרמית על הבסיס, ומנענעים קלות ליישור.
7 מקפיאים לפחות 4 שעות (עדיף להכין יום לפני ולהשאיר לילה במקפיא). מעבירים למקרר לפחות שעה לפני ההגשה, ומסירים את נייר האפייה מהדפנות.
הערות: • אפשר להגיש עם גרידת לימון או ביסקוויטים טחונים מלמעלה. • אפשר להחליף את פירות היער בדובדבנים. • רוצים להשקיע עוד טיפה? הגישו את העוגה עם גאנאש שוקולד חם (שוקולד מומס עם שמנת מתוקה ביחס של 1:1). • אפשרות אחרונה: להגיש עם רוטב פירות יער (פשוט טוחנים פירות יער עם סוכר).