אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת שק"מ עם ריבה

מתכון לעוגה שאפשר למלא בפירות וריבות שונות. קל כך קלה שאין מה להתעצל

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 11/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

גביע שמנת חמוצה 15% (אפשר לשחק עם האחוזים, אבל לא פחות מ-9%)

350 גרם קמח

200 גרם חמאה (או מרגרינה)

למילוי:

למילוי אפשר להשתמש בריבה שאפשר לצרף אליה פרי תואם. לחלופין, אפשר להשתמש בחלבה, ממרח תמרים, שוקולד מריר מומס עם חמאה ועוד

לציפוי:

חלמון ביצה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מכניסים לקערת מיקסר (עם וו לישה) את חומרי הבצק עד שהם הופכים לעיסה אחת. מעצבים כדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 מוציאים את הבצק מהמקרר, לשים ומחלקים לשניים. מרדדים בעזרת מערוך, ומניחים חתיכה אחת בתבנית בינונית מאורכת. מורחים את המילוי הנבחר ומוסיפים פירות חתוכים (אם רוצים). מעל שכבת הבצק עם המילוי מניחים את חלקו השני של הבצק ומהדקים קלות. באופן עקרוני, אפשר להכין סהרונים ואפילו רולדה – מגלגלים את שתי שכבות הבצק בעדינות רבה לגליל ארוך ומהדקים.

4 מורחים חלמון ביצה בעזרת מברשת על החלק העליון של הבצק ומכניסים לתנור לכחצי שעה. מחכים שהעוגה תצטנן וחותכים בעזרת סכין או חותכני עוגיות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!