אוכל
תמונת AVI׃ mako

סברינה (Baba Au Rhum) עם קרם חמאה ופטל טרי

עוגה מתוקה, ספוגה בסירופ מעודן ומצופה בקרם חמאה ופטל טרי. מה עוד אפשר לבקש?

פאולין שובל | מאסטר שף | פורסם 08/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לעוגה:

100 גרם חמאה

100 גרם קמח

2 ביצים

100 גרם סוכר

שקית אבקת אפייה

מלח

לקרם החמאה:

200 גרם חמאה

100 גרם סוכר

2 חלמונים

200 גרם פטל טרי

לרוטב:

200 גרם סוכר

500 מ"ל מים

מקל וניל

רום או תמצית רום לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מכינים את העוגה: משמנים תבנית אפייה בשמן או בחמאה. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

2 ממיסים את החמאה.

3 מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הבצק, ויוצקים אותו אל תוך התבנית המשומנת. אופים כ-20-25 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.

4 מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר את החמאה במהירות גבוהה, מוסיפים סוכר. ממשיכים להקציף עד קבלת תערובת קלה ואוורירית. מוסיפים חלמונים, וממשיכים להקציף במשך עוד כ-5 דקות. כאשר הקרם מוכן, מוסיפים את הפטל. נותנים סיבוב אחד או שתיים עם המיקסר רק על מנת לערבב את הפירות עם הקרם, אך לא לרסק אותם לגמרי. ממלאים שקית זילוף בקרם ושמים במקרר.

5 מכינים את הרוטב: מרתיחים מים עם סוכר ומקל וניל על גרגריו (אותו פותחים מראש ומשחררים את הגרגרים שלו). כאשר הסירופ מוכן, מוסיפים רום לפי הטעם.

6 מרכיבים את המנה: מוציאים את העוגה מהתנור. כאשר היא עדיין חמה ובתבנית האפייה, מוזגים בעדינות את הסירופ על מנת שייספג בעוגה. מקררים. אחרי שהעוגה קרה, מקשטים עם הקרם בעזרת שקית הזילוף ובכמה פירות של פטל.

* העוגה צריכה לשחות בסירופ. עדיף להשאיר אותה בתבנית עד שתתקרר לגמרי ועד שתספוג את כל הסירופ. אם רואים שהעוגה ספגה את כל הסירופ, כאשר מוציאים אותה מהמקרר, אפשר להוסיף עוד.

* אפשר להכין גרסה מסורתית וגם קלה יותר, ולהשתמש בקצפת במקום קרם חמאה.

* במקום פטל, ניתן להשתמש בכל פרי עסיסי אחר (בננה, תות, אננס, אפרסק וכו')

*אם העוגה לא עלתה באופן שווה, אפשר "לתקן" בעזרת הקרם.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> לכל מתכוני התכנית