אוכל

פונדו שוקולד מפנק

קינוח קלאסי ומנחם לערב חורפי

שלומי צינגלר | יופי של יום | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

100 גרם שוקולד מריר
2 כפות דבש
½ 2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
30 גרם חמאה
1/3 כוס שמנת מתוקה
½ כוס חלב
3 כפות קאונטרו (ליקר תפוזים)
1 כף ברנדי
1 כף קורנפלור
פירות טריים (רצוי קשים) חתוכים לקוביות 

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר על אש נמוכה את כל המרכיבים למעט הפירות ,הקורנפלור והשוקולד, ומערבבים עד שנוצר מרקם אחיד (אין להביא לרתיחה). 2. כאשר התערובת מתחילה לבעבע, שוברים לקוביות קטנות את השוקולד הישר לתוך הסיר וממשיכים לערבב עד שהשוקולד נמס כולו לתוך התערובת. 3. מערבבים 1 כף קורנפלור עם 4 כפות חלב בכלי נפרד (בנוסף לחצי כוס החלב הראשונה), מוסיפים לתערובת ובוחשים עד לקבלת מרקם סמיך. 4. מעבירים לתוך כלי הפונדו ומבעירים את האש מלמטה (במידה ואין ברשותכם כלי פונדו, ניתן להשתמש בסיר מעל פלטה חשמלית). את הפירות טובלים בתערובת השוקולד מלאת הניחוחות.