אוכל
צילום׃ istockphoto

סורבה תה

גלידה פרווה בטעמים מרעננים של תה ומנטה

| אתר ויסוצקי | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.7 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

• ½כוס עלי תה משובח (או 30 שקיקי תה - 2 גר' כ"א)
• 2 כוסות מים קרים
• 2 רצועות קליפת תפוז

לסירופ

• 1 כוס מים
• 1 כוס סוכר
• כוס קטנה של ליקר מנטה

לקישוט

• עלי מנטה רעננים
• מיץ מלימון אחד
• כף אבקת סוכר

אופן ההכנה:

• מכניסים לקערת זכוכית את עלי התה, המים הקרים וקליפות התפוז. • מניחים צלחת בתוך הקערה, כדי שתצמיד את עלי התה (או השקיקים) אל הקרקעית. • מאחסנים במקרר למשך הלילה. • בכלי קטן, מרתיחים יחד כוס מים וכוס סוכר במשך 5 דקות. מכבים את האש ומניחים לסירופ להצטנן. • מסננים את מי התה במסננת מרופדת בנייר פילטר או בבד גזה. • מוסיפים לתוך התה את הסירופ שהתקרר ואת ליקר המנטה. • יוצקים את הנוזל לתבנית הקפאה ומקפיאים למשך שעה וחצי. • מוציאים מן המקפיא את התה הקפוא למחצה, ובעזרת מזלג "מסרקים" ומפוררים את גבישי הקרח. מחזירים את התבנית למקפיא. • חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, בהפרשים של חצי שעה. • כעת, מציבים את המחיצות של תבנית ההקפאה – כדי ליצור קוביות קרח. מניחים לפתיתי הקרח לקפוא לחלוטין לפחות במשך 3 שעות. • מכינים את הקישוט: טובלים את עלי המנטה במיץ לימון משני הצדדים, אחר כך טובלים את העלים באבקת הסוכר. מקפידים ששכבת הסוכר תהיה דקה מאוד. מניחים על צלחת לייבוש. • לפני ההגשה, מקשטים כל צלחת בעלים מסוכרים, מניחים במרכז הצלחת קוביות סורבה ומגישים מיד. • הערה: כדי למנוע התמוססות מהירה של הסורבה בשעת ההגשה, מומלץ לצנן את צלחות ההגשה במקפיא כמה שעות מראש.