טראפלס עוגיות לוטוס
הגיע הזמן להכיר עולם חדש וטוב של טראפלס: טראפלס בצק עוגיות. טעים כמו בצק של עוגייה, מפנק ומרוכז כמו טראפל שוקולד טוב. שמרו אותם במקפיא, ותקבלו ממתק שמאוד מזכיר גלידוניות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
עוגיות זה כיף גדול, את זה כולם יודעים. זה גם לא סוד שבחלק גדול מהפעמים, בצק העוגיות הנא טעים לפחות כמו העוגיות האפויות, אם לא יותר. הבאסה היא הביצים הנאות, שלרובנו מעלים אוטומטית קונוטציה של סלמונלה. אז מהיום יש פתרון: טראפלס בצק עוגיות ללא ביצים. בפעם הראשונה שהכנתי טראפלס בצק עוגיות, לפני כשנתיים וחצי, היו אלה טראפלס בצק העוגיות שוקולד צ'יפס של Love & Olive Oil. מיד בסיום ההכנה התאהבתי בטראפלס האלה (טוב, למען האמת זה קרה כבר בזמן ההכנה). מאז הכנתי אותם שוב ושוב, ואני עדיין טוענת שמדובר באחד הדברים הכי טעימים שהכנתי ואכלתי אי פעם.
הפעם החלטתי לגוון – השמטתי את השוקולד צ'יפס מהבצק והוספתי ממרח לוטוס וכמה עוגיות לוטוס שבורות. את הכדורים המוכנים ציפיתי בשוקולד מריר, כמו במקור. ערכתי גם מספר שינויים ביחסים בין חומרי הבצק, וכתוצאה מכך קיבלתי בצק עדין מאוד, קינמוני, קרמלי, טיפה מלוח (בבקשה אל תוותרו על המלח במתכון!) ופשוט מעולה. אה, ואם שומרים את הטראפלס במקפיא, זה קצת כמו לאכול גלידוניות.
מרכיבים (25 מנות):
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
2 כפות גדושות (כ-50 גרם) ממרח לוטוס
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
1/4 כוס (60 גרם) סוכר חום דמררה
2 כפות (30 גרם) חלב
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
1/2 (3 גרם) כפית מלח
1/2 כפית (2 גרם) קינמון טחון
5-10 עוגיות לוטוס, שבורות לחתיכות קטנות
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן קנולה (או שמן ניטרלי אחר)
4-5 עוגיות לוטוס מפוררות (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מניחים חמאה, ממרח לוטוס ושני סוגי סוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומערבבים, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
2 מוסיפים חלב ומערבבים עד להיטמעות.
3 מוסיפים קמח, מלח וקינמון. מפעילים את המיקסר ומערבבים על מהירות נמוכה-בינונית, עד לקבלת בצק אחיד.
4 מקפלים פנימה שברי עוגיות (אפשר על ידי הפעלה אטית מאוד של המיקסר, או בעזרת לקקן). מעבירים למקרר להתייצבות, משהו כמו חצי שעה.
5 לאחר התייצבות הבצק, מוציאים מהמקרר ויוצרים כדורים קטנים. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה - אין צורך לרווח יותר מדי, היות שלא אופים. מקפיאים למשך כחצי שעה.
6 ממיסים את השוקולד המריר על בן מארי או במיקרוגל. לאחר המסתו המלאה מערבבים פנימה שמן.
7 טובלים את כדורי הבצק בשוקולד, מנערים עודפים מעל הקערה ומחזירים לתבנית, על מנת שהשוקולד יתקשה. שומרים במקפיא או במקרר.
הערות:
- מכיוון שהבצק לא נאפה, מרגישים את גרגירי הסוכר בטראפלס המוכנים. מי שלא מתחבר לקטע הזה יכול פשוט להשתמש באבקת סוכר במקום סוכר.
- בבקשה אל תוותרו על המלח בבצק, הוא משתלב באופן מושלם.
- אם רוצים, אפשר להוסיף עוגיות לוטוס לבצק או לציפוי או גם וגם. אני חילקתי את הטראפלס שלי לשני סוגים: כדורים עם שברי עוגיות וציפוי חלק וכדורים חלקים וציפוי עם שברי עוגיות. שתי האפשרויות מצוינות.
- אפשר לצפות את הטראפלס בשוקולד לבן או חלב במקום מריר, אבל אז הם עלולים להיות מתוקים מדי.
בקרו בבלוג של מור, מורקייק