צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
עוגיות שוקולד צ'יפס
מתכון לעוגיות ענקיות שמצריכות עשרה ביסים תמימים. כיף גדול
רוני מנדלמן | mako אוכל
| פורסם 14/06/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
180 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר חום
3/4 כוס סוכר לבן
קורט מלח
2 ביצים קטנות
כוס וחצי קמח, מעורבב עם כפית סודה לשתייה
4 כפות קמח (בנפרד)
כפית תמצית וניל
רבע כוס אגוזי מלך טחונים
3/4 כוס שוקולד צ'יפס (לא נמס באפייה), או כוס שוקולד מריר 50% חתוך גס (נמס באפייה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבלים במיקסר את החמאה, שני סוגי הסוכר, המלח והביצים עד לתערובת חלקה.
3 מוסיפים למיקסר כוס וחצי קמח וסודה לשתייה, ומערבלים שוב.
4 מוסיפים עוד 4 כפות קמח, תמצית וניל, אגוזי מלך ושוקולד ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מרפדים תבנית גדולה ושטוחה בניר אפייה, ובעזרת שתי כפות משטחים כדורים בינוניים במרווחים גדולים (העוגיות גדלות לרוחב באפייה, לא לגובה).
6 מכניסים לתנור ל-12 עד 14 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!