אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות שוקולד צ'יפס

מתכון לעוגיות ענקיות שמצריכות עשרה ביסים תמימים. כיף גדול

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 14/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

180 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר חום

3/4 כוס סוכר לבן

קורט מלח

2 ביצים קטנות

כוס וחצי קמח, מעורבב עם כפית סודה לשתייה

4 כפות קמח (בנפרד)

כפית תמצית וניל

רבע כוס אגוזי מלך טחונים

3/4 כוס שוקולד צ'יפס (לא נמס באפייה), או כוס שוקולד מריר 50% חתוך גס (נמס באפייה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבלים במיקסר את החמאה, שני סוגי הסוכר, המלח והביצים עד לתערובת חלקה.

3 מוסיפים למיקסר כוס וחצי קמח וסודה לשתייה, ומערבלים שוב.

4 מוסיפים עוד 4 כפות קמח, תמצית וניל, אגוזי מלך ושוקולד ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מרפדים תבנית גדולה ושטוחה בניר אפייה, ובעזרת שתי כפות משטחים כדורים בינוניים במרווחים גדולים (העוגיות גדלות לרוחב באפייה, לא לגובה).

6 מכניסים לתנור ל-12 עד 14 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!