אוכל
תמונת AVI׃ אהרוני מבשל לחברים

מלבי

מתכון בסיסי ופשוט לממתק הים תיכוני השמנתי

מאיר אדוני | מסעדת "כתית" | פורסם 04/03/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 89 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

800 מ"ל חלב
400 מ"ל שמנת
80 גרם קורנפלור
80 גרם סוכר
1 כפית מי ורדים
לעיטור : סירופ גרנדין (כ-3 כפות למנה), אגוזים קצוצים וקוקוס טחון

אופן ההכנה:

1 מערבבים 200 מ"ל חלב עם קורנפלור ומניחים בצד.

2 מביאים את שאר החומרים לרתיחה, ומכניסים תוך כדי בחישה מתמדת את תערובת הקורנפלור. מבשלים על אש קטנה עד רתיחה שנייה.

3 מוזגים לכלי הגשה ומצננים.

4 מעטרים בסירופ גרנדין, קוקוס טחון קלוי ואגוזים קצוצים ומגישים.