תמונת AVI׃ אהרוני מבשל לחברים
מלבי
מתכון בסיסי ופשוט לממתק הים תיכוני השמנתי
מאיר אדוני | מסעדת "כתית"
| פורסם 04/03/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
800 מ"ל חלב
400 מ"ל שמנת
80 גרם קורנפלור
80 גרם סוכר
1 כפית מי ורדים
לעיטור : סירופ גרנדין (כ-3 כפות למנה), אגוזים קצוצים וקוקוס טחון
אופן ההכנה:
1 מערבבים 200 מ"ל חלב עם קורנפלור ומניחים בצד.
2 מביאים את שאר החומרים לרתיחה, ומכניסים תוך כדי בחישה מתמדת את תערובת הקורנפלור. מבשלים על אש קטנה עד רתיחה שנייה.
3 מוזגים לכלי הגשה ומצננים.
4 מעטרים בסירופ גרנדין, קוקוס טחון קלוי ואגוזים קצוצים ומגישים.