אוכל
תמונת AVI׃ mako

מון בלאן

קינוח צחור ורך הקרוי על שמו של ההר המפורסם ביותר באלפים

גיל חובב | השף המעופף | פורסם 04/10/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקרם הערמונים

200 גרם ערמונים בווקום, חצויים

חצי כוס חלב

3 כפות סוכר

1 כף תמצית וניל

בנוסף

2 וחצי כוסות נשיקות קצף

1 כף אבקת סוכר

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לקצפת

1 כף תמצית וניל

לקישוט

גילוחי שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הערמונים בחלב, וניל וסוכר על אש קטנה עד שהם רכים מאוד. מסננים, נפטרים מהחלב ומרסקים את הערמונים בלבד למחית חלקה. שומרים במקרר.

2 מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר והווניל לקצפת יציבה. שוברים פנימה חופן חתיכות מרנג קטנות ומערבבים.

3 מרפדים חמש כוסות הגשה שקופות בשברי מרנג. מניחים מעל כמה כפות קצפת ומזליפים מעל דרך שקית זילוף קרם ערמונים קר (הקרם ייצור חוטים). מפזרים מעל גילוחי שוקולד מריר ומגישים מיד.