תמונת AVI׃ mako
מון בלאן
קינוח צחור ורך הקרוי על שמו של ההר המפורסם ביותר באלפים
גיל חובב | השף המעופף
| פורסם 04/10/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לקרם הערמונים
200 גרם ערמונים בווקום, חצויים
חצי כוס חלב
3 כפות סוכר
1 כף תמצית וניל
בנוסף
2 וחצי כוסות נשיקות קצף
1 כף אבקת סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לקצפת
1 כף תמצית וניל
לקישוט
גילוחי שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הערמונים בחלב, וניל וסוכר על אש קטנה עד שהם רכים מאוד. מסננים, נפטרים מהחלב ומרסקים את הערמונים בלבד למחית חלקה. שומרים במקרר.
2 מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר והווניל לקצפת יציבה. שוברים פנימה חופן חתיכות מרנג קטנות ומערבבים.
3 מרפדים חמש כוסות הגשה שקופות בשברי מרנג. מניחים מעל כמה כפות קצפת ומזליפים מעל דרך שקית זילוף קרם ערמונים קר (הקרם ייצור חוטים). מפזרים מעל גילוחי שוקולד מריר ומגישים מיד.