סופגניות תותים בשמנת
סופגניות אווריריות במילוי קרם תותים ושמנת, ממש כמו שעושים במתוקה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (40 מנות):
לבצק:
¾1 כוסות חלב
50 גרם שמרים טריים
1/2 כוס סוכר
1 ק"ג קמח
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת תפוז או לימון, מגוררת
2 כפות ויסקי (או ברנדי)
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
10 גרם מלח
2 ליטר שמן קנולה לטיגון
למילוי:
250 גרם גבינת שמנת 30%
250 גרם גבינה לבנה 9%
1 כוס סוכר
200 גרם שמנת חמוצה
150 גרם תותים מרוסקים למרקם גס במעבד מזון (לא מחית תותים)
אופן ההכנה:
אופן הכנת הבצק:
1 בקערת מיקסר, מערבבים כדקה במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר.
2 מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית הווניל, קליפת התפוז או הלימון והאלכוהול. מערבבים במהירות נמוכה במשך 5 דקות ומכניסים את קוביות החמאה לקערה בהדרגה.
3 כשנוצר בצק, מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות במהירות גבוהה עד יצירת בצק אחיד, גמיש, רך ולא דביק. אין צורך בהתפחת הבצק, אפשר להתחיל לעבוד מיד.
4 יוצרים מהבצק כדורים במשקל 30–40 גרם כל כדור ומכדררים אותם לעיגולים חלקים. מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים שווים זה מזה, מניחים עליהם מגבת מטבח ומתפיחים כשעה וחצי עד שיכפילו את נפחם.
5 במקביל, מחממים סיר רחב עם שמן לטמפרטורה של 150 מעלות. צריך להקפיד שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות בפנים. מטגנים את הסופגניות בשמן החם כשהצד העגול כלפי מטה עד קבלת צבע זהוב. הופכים ומטגנים שתי דקות את הצד השני. מעבירים למסננת ונותנים לסופגניות להתקרר בטמפרטורת החדר.
אופן הכנת המילוי :
1 בקערת המיקסר עם מטרפה פותחים את גבינת השמנת כ- 2 דקות לריכוך, מוסיפים את גבינת הלבנה והשמנת החמוצה ומערבבים כדקה.
2 מוסיפים סוכר ומערבבים כדקה נוספת. מקפלים בעזרת לקקן את מחית התותים מעבירים את הקרם למקרר עד לשימוש. (רצוי לקרר לילה לספיגת טעמים).
3 חותכים את הכיפה העליונה של הסופגנייה, ממלאים בקרם שמנת תותים את פנים הסופגנייה. סוגרים עם הכיפה ומזלפים מהקרם חישוק בקוטר החיתוך. את פנים החישוק ממלאים בתותים חצויים.
המתכון באדיבות מירי ארזי, שף ובעלים של רשת הקונדיטוריות "מתוקה".
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!