צילום׃ טיב טעם
מוס שוקולד מחוזק
מוס שוקולד עם נגיעה של צ'ילי חריף ושלוק קטן של אלכוהול - קינוח הורס בקנה מידה אחר
| טיב טעם
| פורסם 30/12/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
350 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה
2-3 כפות חלב
30 גרם חמאה בקוביות קטנות
1/8 כפית אבקת צ'ילי (לא חובה)
6 ביצים גודל L, מופרדות
100 גרם אבקת סוכר
מעט ברנדי
קפילה מגוררת מרבע תפוז
אופן ההכנה:
1 ממיסים את השוקולד עם החלב על אדים או במיקרו (בזהירות, בפולסים של 20 שניות) ומערבבים למסה חלקה.
2 מוסיפים את החמאה והצ'ילי ומערבבים עד שמתקבלת מסה חלקה.
3 מקציפים את החלמונים והסוכר, ומוסיפים להם את השוקולד אחרי שהתקרר מעט. מערבבים היטב.
4 בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקבלת קצף יציב ו"עומד". מקפלים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד.
5 יוצקים לקעריות הגשה מעט ברנדי, ולתוכו מפזרים מעט מגרידת התפוז (אפשר להשתמש בליקר גראנד מרנייה, במקום). בזהירות מניחים מהמוס בקעריות, ומעבירים למקרר לשעה.
6 מגישים עם מעט קצפת ו/או שבבי שקדים מושחמים.