אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

מוס גבינה וחלבה

נכון, זה מוס, אבל הוא גם בריא: גבינה, טחינה, דבש ועוד דברים טובים חוברים לקינוח הזה, שהוא ההגדרה למינימום עבודה ומקסימום הנאה. חצי שעה של ערבובים והוא מוכן

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 14/05/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבסיס:

1 כוס קורנפלקס

100 גרם עוגיות חמאה או ביסקוויטים

3 כפות טחינה גולמית

למוס:

1/2 כוס טחינה גולמית

1/3 כוס דבש

1 קופסה גבינה לבנה (250 גרם)

1 כפית תמצית וניל

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן ההכנה:

1 מרסקים קורנפלקס ועוגיות. מוסיפים טחינה ומערבבים היטב.

2 בקערה נפרדת מכינים את המוס: מערבבים היטב טחינה, דבש, גבינה ווניל.

3 מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. שומרים בצד מעט קצפת לקישוט ומקפלים בעדינות את שאר הקצפת לתערובת הגבינה.

4 מרכיבים: שומרים בצד מעט מתערובת הפירורים לקישוט. מניחים בתחתית כוס שתי כפות פירורים ומהדקים מעט. מחלקים את המוס בין הכוסות. מקשטים כל מנה במעט קצפת ופירורים. אפשר להוסיף מעט שוקולד לקישוט.

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.