צילום׃ קופסת המתכונים: פסח, הוצאת מודן
מוס לימון ותות שדה
בני סיידא עם קינוח חגיגי וכשר לפסח, שלא ישאיר אתכם ממוטטים
בני סיידא | קופסת המתכונים: פסח, הוצאת מודן
| פורסם 07/04/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
2 מיכלים שמנת מתוקה לקצפת
1 שפופרת (175 גרם) חלב מרוכז ממותק
200 מ״ל תרכיז לימונים קפוא
300 גרם תותי־שדה, פרוסים
1/4 כוס ליקר קסיס
עלי נענע, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים את החלב הממותק ואת תרכיז הלימונים ומקציפים חצי דקה. מעבירים לגביעי זכוכית ושומרים במקרר 4 שעות לפחות.
2 מערבבים את תות־השדה עם ליקר הקסיס.
3 להגשה: עורמים מתערובת התותים על המוס שבגביעים, מעטרים בעלי נענע ומגישים.