צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים
עוגות שוקולד אישיות ומהירות
עוגה לכל סועד: קינוח שוקולדי מושלם, פשוט ומהיר להכנה. כבר אמרנו שצריך ארבעה רכיבים בלבד?
דליה מאיר | mako אוכל
| פורסם 10/10/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
80 גרם חמאה
2 ביצים
80 גרם סוכר חום כהה (1/4 כוס דחוסה ועוד כ-2 כפות)
4 כלים אישיים משומנים היטב, ומרופדים בנייר אפייה
תוספת (אם רוצים):
שמנת מתוקה + 1 כף אבקת סוכר
או - גלידת וניל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מניחים בקערה שוקולד וחמאה וממיסים במיקרוגל ל-30 שניות. אם התערובת לא נמסה אחרי זמן זה, ממשיכים בפולסים של 20 שניות עד שהכל נמס. מניחים בצד.
3 מניחים בקערה נוספת ביצים וסוכר חום ומקציפים עד שנוצר קצף רך, והביצים שילשו את נפחם.
4 מקפלים את קציפת הביצים לתוך תערובת השוקולד, יוצקים לכלים (עד שלושת רבעי הגובה) ואופים 15 דקות.
5 אופן ההגשה: משחררים כל עוגה מהכלי שלה. אם רוצים ניתן להגיש עם קצפת רכה (מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצף רך), או גלידת וניל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!