אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגות שוקולד אישיות ומהירות

עוגה לכל סועד: קינוח שוקולדי מושלם, פשוט ומהיר להכנה. כבר אמרנו שצריך ארבעה רכיבים בלבד?

דליה מאיר | mako אוכל | פורסם 10/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 249 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

80 גרם חמאה

2 ביצים

80 גרם סוכר חום כהה (1/4 כוס דחוסה ועוד כ-2 כפות)

4 כלים אישיים משומנים היטב, ומרופדים בנייר אפייה

תוספת (אם רוצים):

שמנת מתוקה + 1 כף אבקת סוכר

או - גלידת וניל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מניחים בקערה שוקולד וחמאה וממיסים במיקרוגל ל-30 שניות. אם התערובת לא נמסה אחרי זמן זה, ממשיכים בפולסים של 20 שניות עד שהכל נמס. מניחים בצד.

3 מניחים בקערה נוספת ביצים וסוכר חום ומקציפים עד שנוצר קצף רך, והביצים שילשו את נפחם.

4 מקפלים את קציפת הביצים לתוך תערובת השוקולד, יוצקים לכלים (עד שלושת רבעי הגובה) ואופים 15 דקות.

5 אופן ההגשה: משחררים כל עוגה מהכלי שלה. אם רוצים ניתן להגיש עם קצפת רכה (מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצף רך), או גלידת וניל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!