אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako

עוגיות חמאה ופקאן

על פניו הן נראות הכי פשוטות שיש: עוגיות חמאה שנפרסו לעיגולים מנקניק בצק. אבל בזכות שילוב מנצח של חמאתיות, פקאן ונגיעה קטנטנה של מלח, נוצר כאן ביס עם פוטנציאל התמכרות מסוכן. נראות תמימות, אבל תיזהרו

עדי קלינגהופר | אוכל טוב, mako | פורסם 23/02/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 68 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

100 גרם חמאה

1 כוס קמח

שליש כוס סוכר לבן 

3 כפות חלב

קורט מלח 

100 גרם פקאנים קצוצים

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, קמח, סוכר, חלב ומלח עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים רק עד שהם נטמעים בבצק.

2 מחלצים את הבצק מקערת המיקסר, מניחים אותו על ניילון נצמד, יוצרים צורת נקניק ומכניסים למקפיא למשך כחצי שעה.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. פורסים את נקניק הבצק לדיסקות בעובי 2-3 ס"מ, ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מכניסים לאפייה כ-10 דקות, עד הזהבה. 

5 מוציאים מהתנור, מצננים ואורזים בקופסה אטומה.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

* העוגיות יישמרו בטמפרטורת החדר כשבוע.