אוכל
צילום׃ יח"צ

אצבעות פטל

ללקק את אצבעות הפטל

גלית האן וורדית קוהן | מתוק ובריא, הוצאת כנרת | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1.7 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

טעם הפטל אהוב מאוד על ילדים, ובעונת הקיץ אפשר להשיג את הפרי הטרי במרכולים (מחוץ לעונה השתמשו בפרי קפוא). הפטל עשיר למדי בוויטמין C ובייחוד בסידן, מגנזיום וברזל, שהם מינרלים חשובים. במתכון זה, הטעם החמוץמתוק של הפטל משתלב להפליא עם הבסיס המתקתק, העשוי מחומרים טבעיים בלבד. זהו שילוב מנצח של הטעים והמזין.

מרכיבים (25 מנות):

2 כוסות אורז מלא מבושל
½ תפוח עץ בינוני, מגורר גס
¾ כוס קמח אורז (ראו טיפ)
1 כפית קינמון
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
2 כפות סוכר חום
2 כפות דבש
1 ביצה
½ כוס משמשים מיובשים, קצוצים
½ כוס שקדים או אגוזי מלך, קצוצים גס
250 גרם פטל טרי
חמאה או שמן

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור ל200c. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. משאירים שולי נייר רחבים מסביב לכל התבנית כך שיהיה אפשר להרים את המאפה המוכן מתוך התבנית, כשהוא מוכן. 2 שמים בקערת הערבוב את האורז המבושל, התפוח המגורר, קמח האורז, הקינמון, קליפת התפוז, הסוכר החום והדבש. בעזרת כף העץ מערבבים את כל החומרים היטב. 3 מוסיפים את הביצה, את המשמשים והשקדים (או האגוזים) הקצוצים ומערבבים היטב עד שהם מפוזרים באופן אחיד בתערובת. 4 יוצקים את התערובת לתבנית המרופדת בנייר אפייה. בגב כף העץ משטחים את התערובת ומחליקים. 5 חוצים את פירות הפטל. מניחים אותם בצורה מסודרת ובצפיפות על גבי הבסיס, כשהצד החתוך כלפי מטה, כך שיכסו את פני התערובת כליל. מהדקים קלות. 6 מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים 45 דקות. 7 מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור ומניחים להצטנן למשך שעתיים. 8 מחזיקים בשולי נייר האפייה, מרימים את המאפה בזהירות מתוך התבנית ומניחים על קרש חיתוך. בסכין גדולה וחדה חותכים את המאפה באלכסון לפרוסות נאות באורך כ5 ס"מ וברוחב 2 ס"מ. מרימים את הפרוסות בזהירות מן הנייר במרית המתכת ומעבירים לכלי אחסון. הפרוסות תישמרנה יומיים במקרר.