אוכל
צילום׃ SXC

בצק עלים עם קרם שוקולד ותותים

שכבות של בצק עלים וביניהן קרם שוקולד עשיר ותותים טריים

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

 1/2 קילו בצק עלים
2 מיכלים של שמנת מתוקה
350 גרם שוקולד מריר
2 כפיות תמצית וניל
½ קילו תותים שלמים ללא הבסיס
מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 בסיר בינוני מבשלים יחד את השמנת, שוקולד ותמצית וניל עד שהשוקולד נמס. מקררים היטב, רצוי במשך לילה שלם במקרר.2. על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק בגודל תבנית האפיה של התנור. מרפדים את התבנית בנייר אפיה, שמים עליו את הבצק, עליו מניחים עוד נייר אפיה ועליו תבנית נוספת של התנור.3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות לכחצי שעה, עד שהבצק שחום יפה.4. מוציאים בעדינות ומקררים מעט. חותכים את הבצק עם סכין חדה לשלושה מלבנים ארוכים שווים.5. מוציאים את קרם השוקולד מהקירור ומקציפים במיקסר כשלוש דקות ומכניסים לשק זילוף.6. זולפים את התערובת על שני מלבני בצק, ועל הקרם מניחים תותים מסודרים בצורה נאה.7. מניחים את שתי השכבות אחת על השנייה, עליהם מניחים את מלבן הבצק הנותר. מפזרים עליו אבקת סוכר ומגישים.