צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
עוגת קלמנטינות בחושה
עוגה בניחוח קלמנטינה, קלה להכנה אבל לחה וטעימה. אביבה פיבקו מביאה לכם את המתכון ישר מהילדות שלה
אביבה פיבקו | mako אוכל
| פורסם 19/10/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה:
150 גרם חמאה מטמפרטורת החדר
200 גרם סוכר (1 כוס)
קורט מלח
3 ביצים
1 כף חלב
גרידה מ-2 קלמנטינות
240 גרם קמח (2 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
לסירופ:
60 גרם אבקת סוכר (חצי כוס דחוסה)
6 כפות מיץ קלמנטינה
אופן ההכנה:
1 מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר והמלח.
2 מוסיפים את הביצים בהדרגה, וממשיכים להקציף. מוסיפים את החלב ואת גרידת הקלמנטינות וממשיכים להקציף עוד דקה-שתיים.
3 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת מעט ואופים בחלק התחתון של התנור, שחומם מראש ל-180 מעלות, למשל 45 עד 50 דקות.
5 מכינים את הסירופ: מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הקלמנטינה.
6 דוקרים את העוגה בעזרת שיפוד או מסרגה כ-30 פעמים, ומברישים את הסירופ מעל.
* מי שרוצה יכול להחליף את הקלמנטינה בלימון או בתפוז.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!