אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת קלמנטינות בחושה

עוגה בניחוח קלמנטינה, קלה להכנה אבל לחה וטעימה. אביבה פיבקו מביאה לכם את המתכון ישר מהילדות שלה

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 19/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה:

150 גרם חמאה מטמפרטורת החדר

200 גרם סוכר (1 כוס)

קורט מלח

3 ביצים

1 כף חלב

גרידה מ-2 קלמנטינות

240 גרם קמח (2 כוסות)

1 כפית אבקת אפייה

לסירופ:

60 גרם אבקת סוכר (חצי כוס דחוסה)

6 כפות מיץ קלמנטינה

אופן ההכנה:

1 מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר והמלח.

2 מוסיפים את הביצים בהדרגה, וממשיכים להקציף. מוסיפים את החלב ואת גרידת הקלמנטינות וממשיכים להקציף עוד דקה-שתיים.

3 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת מעט ואופים בחלק התחתון של התנור, שחומם מראש ל-180 מעלות, למשל 45 עד 50 דקות.

5 מכינים את הסירופ: מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הקלמנטינה.

6 דוקרים את העוגה בעזרת שיפוד או מסרגה כ-30 פעמים, ומברישים את הסירופ מעל.

* מי שרוצה יכול להחליף את הקלמנטינה בלימון או בתפוז.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!