אוכל
צילום׃ רעות זומר, Cookstock

קוקילידה ביתית

קיץ בא ושוב זה חם, ועוד סוף שבוע לוהט עומד בפנינו. מה דעתם להצטנן קצת עם קוקילידה תוצרת בית? כזאת שמכינים ממש מאפס - גם העוגיות וגם הגלידה. אבל אל דאגה, חצי שעה של עבודה גג ואתם בדרך הנכונה

רעות זומר | Cookstock | פורסם 02/07/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 822 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

לעוגיות:

100 גרם שמן קנולה

2 ביצים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום

50 גר (1/4 כוס) סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית מלח

160 גרם (כוס ועוד 2 כפות) קמח

1 כפית סודה לשתייה

40 גרם (4 כפות גדושות) קקאו

1/2 כוס קרוקנט לוז (ברס - להשיג בחנויות מתמחות לאפייה)

1/2 כוס צימוקים

לגלידה:

400 גרם (3/4 1 כוסות) שמנת מתוקה

1/2 פחית חלב מרוכז ממותק

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מכינים את העוגיות: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים שמן, ביצים, סוכר חום ולבן, וניל ומלח.

2.מוסיפים קמח, סודה לשתייה וקקאו עד שהתערובת אחידה ומעט דביקה. מוסיפים את הקרוקנט והצימוקים, ומערבלים עירבול אחרון לפיזור. 

3.יוצרים עוגיות בקוטר 3 ס"מ (אם העיסה דביקה אפשר לעבוד עם ידיים רטובות) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים (העוגייה משתטחת באפייה מאוד).

4 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, כ-10-12 דקות, עד שהעוגיות נראות מוכנות מבחוץ ומעט רכות מבפנים. מצננים מעט. 

5 מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. מקפלים לתוכה בעדינות את החלב המרוכז. מעבירים את התערובת לשק זילוף וממלאים את הקוקילידה. מעבירים למקפיא לכ-4 שעות.

המתכון באדיבות Cookstock חומרי גלם איכותיים לבישול ואפייה.

>> לא כזו בעיה: לחם כוסמין מלא ביתי
>> ניסינו את חמסה, החומוס החדש להכנה ביתית