אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

קינוחי גבינה אישיים

קינוח שכבות עם גבינת שמנת, ריבת חלב והמון טוב על בסיס פירורי ביסקוויטים ואגוזי לוז. מרשים, טעים ופשוט מאוד להכנה

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 26/08/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 126 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבסיס:

100 גרם ביסקוויטים טחונים דק

30 גרם חמאה מומסת

3 כפות ברס (או אגוזי לוז קלופים קצוצים דק)

למלית:

1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 30% (אפשר להמיר בגבינה 5% או 9%)

5 כפות (170 גרם) ריבת חלב

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר מנופה

לעיטור:

מעט אגוזי ברס או אגוזי לוז קצוצים גס

כ-2 כפות ריבת חלב

אופן ההכנה:

1 להכנת הבסיס: טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת והברס ומערבבים היטב לקבלת תערובת פירורית ולחה. מניחים בכל כוס הגשה כ-2-3 כפיות.

2 להכנת המלית: בקערה גדולה מערבבים יחד את הגבינה וריבת החלב לקבלת תערובת אחידה.

3.מקציפים בקערת המיקסר מכל אחד (250 מ"ל) של שמנת מתוקה (אין צורך לשטוף את הקערה). מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינה ונזהרים שלא לפגוע במרקם הרך והאוורירי. מעבירים לשק זילוף. מקציפים שוב במיקסר את יתרת השמנת המתוקה (מכל אחד) הפעם יחד עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף.

4 מזלפים על גבי הבסיס מעט מתערובת ריבת החלב לסירוגין עם הקצפת, עד לקבלת 2 שכבות מכל סוג. שומרים בקירור למשך 4 שעות לפניי ההגשה.

5 לעיטור: מזלפים מעל מעט ריבת חלב ומפזרים את הברס.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה