אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

חלת שוקולד

האם זה לחם? לא בדיוק. האם זו עוגה? נו, בערך. קבלו את השילוב הנהדר בין שתיים מהפחמימות שממוקמות אצלנו בפסגה: חלה לשבת ועוגת שמרים שוקולד. אם פותחים את השבת ככה, היא פשוט חייבת להיות מעולה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 09/07/20 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 264 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחלה אחת:

3 וחצי (500 גרם) כוסות קמח

2 כפיות שמרים יבשים

שליש כוס (65 גרם) סוכר

2 ביצים גודל  L

חצי כוס + 2 כפיות (130 מ"ל) מים חמימים

1 כפית תמצית וניל

חצי כוס + 2 כפות (120 גרם) שמן קנולה

חצי כפית מלח

למלית:

200 גרם חמאה רכה

200 גרם סוכר חום בהיר

100 גרם קקאו

2 כפות ממרח נוטלה

לזיגוג:

ביצה טרופה עם כף חלב וכפית סוכר גבישי או רגיל

מעט שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר.

2 מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה ותך כדי לישה ביצים (אחת אחת), מים, תמצית וניל ושמן. ממשיכים ללוש כ-8 דקות.

>> לבלוג של קרן אגם

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

חלת שוקולד על מגש (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פרוסה אחת בשבילנו|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3 מוסיפים מלח ולשים עוד כדקה.

4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים אותו מעט כך שכולו יצופה בשמן.

5 מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים בטמפרטורת החדר.

6 מערבבים בקערה את כל חומרי המלית ושומרים במקרר. מוציאים כ-10 דקות לפני עבודה עם הבצק.

7 מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח ומוציאים ממנו אוויר.

>> לסדנאות של קרן אגם

חלת שוקולד על מגש - אורך (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
ועוד אחת בשבילנו|צילום: קרן אגם, mako אוכל

8 מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, מגלגלים לכדורים ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומקומחת מעט. מכסים במגבת ומניחים להתפחה של חצי שעה.

9 מרדדים כל אחד מהכדורים למלבן ארוך על משטח מקומח, ומורחים ברבע מכמות המלית (הכי נוח בעזרת גב של כף). מגלגלים לרצועה ארוכה.

10 חוזרים על הפעולה עם יתר הרצועות.

11 קולעים את הרצועות לחלה, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עוד חצי שעה.

12 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את החלה בביצה הטרופה עם החלב והסוכר, מפזרים שומשום ואופים כ-30 דקות, עד שהחלה משחימה.

13 מוציאים, מצננים מעט וטורפים.

** אפשר לשמור את החלה במקרר אפילו יומיים-שלושה כשהיא עטופה היטב, ולחמם מעט לפני ההגשה.

** לגרסה פרווה מחליפים את כל מרכיבי המלית בממרח שוקולד לא חלבי.

** אפשר להבריש את החלה בסירופ עם יציאתה מהתנור: מביאים לרתיחה רבע כוס סוכר ורבע כוס מים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בבעבוע עדין 8-10 דקות.