אוכל
צילום׃ אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום?

עוגת שוקולד שוקולדית ומהירה של סבתא הניה

עוגת שוקולד אמיתית שאסור לזייף בה בכמויות ואסור לחשב בה קלוריות. מותר רק להתענג עליה, ואפשר בהחלט לעשות את זה מדי שבת ולא רק ביום הולדת פעם בשנה

אפרת ליכטנשטט | אז מה את עושה כל היום? | פורסם 01/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 1246 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(לתבנית 22-24/מרובעת בינונית/ 12-14 קאפקייקס):

200 גרם שוקולד מריר (האחוזים לבחירתכם)

200 גרם חמאה (או 200 מ"ל שמן)

4 ביצים

כוס סוכר

כוס קמח (אפשר חצי מלא, חצי רגיל - אבל - על מי אתם עובדים בדיוק?)

כפית אבקת אפייה

רבע כפית מלח

אגוזי פקאן קצוצים גס (לא חובה)

גנאש מבריק לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר

150 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים או משמנים תבנית מתאימה.

 

2 קוצצים את השוקולד וחותכים את החמאה לקוביות.

 

3 מכניסים כלי מתאים עם השוקולד והחמאה למיקרוגל, ומפעילים לפולסים קצרים של 20 שניות בכל פעם, כדי לא לשרוף את השוקולד. מערבבים בכל הפסקה, וממשיכים עד שהכל נמס. מערבבים היטב. אפשר להמיס את השוקולד והחמאה גם בבן מארי.

 

4 נותנים לשוקולד להתקרר מעט, ובינתיים מקציפים את הביצים במיקסר במהירות גבוהה. כעבור דקה מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף כשתיים-שלוש דקות, עד שהקצף הופך לצהוב בהיר והוא תפוח מעט (הוא לא יהיה נוקשה כמו קצף של חלבונים).

 

5 מוסיפים לקערה את השוקולד שכבר אינו חם ומערבבים בעדינות עם כף עץ/מרית כדי לא לשבור את הקצף.

 

6 מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את האגוזים ומערבבים רק עד אחידות ולא יותר מידי.

 

7 מעבירים לתבנית ואופים כ-40-30 דקות על טורבו או 45-55 דקות בתכנית רגילה.

 

8 מתחילים לבדוק עם קיסם כבר אחרי 30 דקות כדי לא לייבש את העוגה. אם יש פירורים לחים על הקיסם - היא מוכנה. אל תחכו שהקיסם יהיה יבש לגמרי!

 

9 מכינים את הציפוי: קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה בינונית. מחממים בסיר קטן את השמנת כמעט עד לרתיחה, שופכים אותה על השוקולד ומניחים לשלוש דקות. מערבבים במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק.

 

10 מניחים את העוגה על רשת (אפשר להניח אותה הפוך - הצד התחתון תמיד ישר וחלק) ושופכים בעדינות את הציפוי.

 

* העוגה ללא ציפוי נשמרת בחוץ עד יומיים (לא באוגוסט בת"א), ועם ציפוי – מוטב לשמור בקרור.

עוגת שוקולד שוקולדית של
ותודה לסבתא הניה!|צילום: אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום?

 

>> למתכון השלם בבלוג "אז מה את עושה כל היום"

 

>> בשבוע שעבר האף שלנו התמלא בריח של שבת מהמתכון לחלה כפרית של הבלוג תיק אוכל