צילום׃ דניה ויינר
עוגת גבינה אפויה עם שטרויזל
מתכון לקינוח קלאסי לשבועות שתמיד עובד. עוגת גבינה אפויה שקל להכין
מיקי שמו | mako אוכל
| פורסם 17/05/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק הפריך:
100 גרם חמאה קרה
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
1.5 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
לשטרויזל:
50 גר' חמאה קרה
1/3 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
למלית הגבינה:
500 גרם גבינה 5%
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
2 כפות אינסטנט פודינג, לבן
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הבצק הפריך: מערבבים כל החומרים למעט הביצה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק.
2 מכניסים למקרר לחצי שעה ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ.
3 מכינים את השטרויזל: מעבדים במעבד המזון את החמאה והסוכר. מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד עיבוד קצרצר, עד לקבלת תערובת פירורית.
4 מערבבים את חומרי המלית ומוזגים על הבצק הפריך המרודד. מפזרים את השטרויזל (פירורי הבצק) ואופים ב-160 מעלות כשעה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!