אוכל
צילום׃ דניה ויינר

עוגת גבינה אפויה עם שטרויזל

מתכון לקינוח קלאסי לשבועות שתמיד עובד. עוגת גבינה אפויה שקל להכין

מיקי שמו | mako אוכל | פורסם 17/05/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 149 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הפריך:

100 גרם חמאה קרה

1/4 כוס סוכר

1 ביצה

1.5 כוסות קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

לשטרויזל:

50 גר' חמאה קרה

1/3 כוס סוכר

3/4 כוס קמח

למלית הגבינה:

500 גרם גבינה 5%

3/4 כוס סוכר

3 ביצים

2 כפות אינסטנט פודינג, לבן

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הבצק הפריך: מערבבים כל החומרים למעט הביצה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק.

2 מכניסים למקרר לחצי שעה ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ.

3 מכינים את השטרויזל: מעבדים במעבד המזון את החמאה והסוכר. מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד עיבוד קצרצר, עד לקבלת תערובת פירורית.

4 מערבבים את חומרי המלית ומוזגים על הבצק הפריך המרודד. מפזרים את השטרויזל (פירורי הבצק) ואופים ב-160 מעלות כשעה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות