אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

מאפינס שוקולד וגבינה

עוגות שוקולד קטנות ורכות עם חלק עליון של עוגת גבינה. שני ניגודים המשלימים זה את זה, בצבעים במרקם ובטעם

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 24/02/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לשכבת הגבינה:

1 מיכל גבינת שמנת 30%

1/3 כוס (65 גרם) סוכר

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

100 גרם שוקולד לבן קצוץ דק

לשכבת השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר בקוביות או במטבעות

150 גרם חמאה

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 כפית אבקת קפה נמס

3 ביצים

1/2 כוס + 3 כפות (100 גרם) קמח

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנת שכבת הגבינה: מחממים תנור ל-175 מעלות. בקערה מערבבים יחד את הגבינה, הסוכר, הביצה, ותמצית הווניל. מוסיפים פנימה את השוקולד הלבן ושומרים בקירור בזמן שמכינים את שכבת השוקולד.

2 להכנת שכבת השוקולד: בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד, החמאה, הסוכר ואבקת הקפה הנמס. מחממים במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים מעט ומוסיפים פנימה את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד. מערבבים היטב להטמעה ורק אח"כ מוסיפים ביצה נוספת. מנפים פנימה את הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בבלילה.

3 מרפדים את תבנית השקעים בעטרות נייר. בעזרת כף גלידה קפיצית או כף רגילה ממלאים כל שקע בבלילת השוקולד עד לגובה של כ-2/3. מחלקים באופן שווה את בלילת הגבינה מעל בלילת השוקולד, וכמעט עד לגובהו המלא של השקע (המאפינס תופחים מעט בזמן האפייה ולכן אין למלא את השקע עד סופו).

4 אופים כ-25 דקות ועד שהחלק העליון מזהיב קלות. המאפינס צריכים להישאר רכים במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקירור למשך כשעתיים ומגישים.

המאפינס נשמרים בקירור עוד 3 ימים נוספים.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!