אוכל
צילום׃ mako אוכל

אורז ההפתעות (מנה מנת קינוח מתוקה)

המתכון הזה הוא מנה אחרונה מיוחדת עשירה ובהחלט לא דיאטטית. אבל תמיד קוצרת התפעלות. מבחינת זמן ההכנה - הכנה ממש לא ארוכה, הדבר שמוסיף זמן זה קירור האורז.

leeilay | מתכוני גולשים | פורסם 31/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

150 גר' אורז (רצוי עגול)

50 גר סוכר

1/2 ליטר חלב (2 ספלים)

1/4 ליטר מים ( 1 ספל) - לא להמיר את המים בחלב, כי הבישול של האורז בתערובת של חלב עם מים מביא את האורז לרכות הנכונה. בישול רק בחלב משאיר את האורז קשה.

200-150 גר' סוכר

50 גר חמאה

מקל וניל

 

מילוי:

בערך 250 גר' פרות מסוכרים (דובדבנים, קליפות תפוזים צבעוניים קווי וכל מה שאתם בוחרים) חתוכים לקוביות קטנות

100 גר שוקולד מריר - חתוך לקוביות קטנות

אפשר להוסיף שקדים מולבנים פרוסים או חתוכים לגפרורים-אני לא נוהגת להוסיף, אך בהחלט זה יכול להיות נחמד

1/2 ליטר שמנת להקצפה (2 מיכלים). להוסיף כמה סוכרת בעת ההקצפה.

אופן ההכנה:

לשפוך את החלב והמים לסיר. חובה להוסיף גם מים !!!! לא לבשל רק בחלב, מאחר והמים מרככים את האורז. בישול רק בחלב משארים את גרגירי האורז קשים.

להוסיף את מקל הוניל והאורז ולבשל הכל יחד עד שהאורז רך מאוד. להשגיח שהאורז לא יחרך.!!!!

כאשר האורז מוכן. להוציא ולזרוק את מקל הוניל. אפשר להגיש אותו חמים. ולאחר שהאורז מגיע כמעט לטמפרטורה של החדר, להוסיף את הפרירות המסוכרים החתוכים והקוביות של השוקלד ו3/4 מכמות השמנת המוקצפת.

להעביר לכלי הגשה דקרטיבי לקשט עם שארית שמנת המתוקה, אפשר להוסיף כמה דבדבנים מסוכרים (לא הכרחי).

אפשרות נוספת - העדפה אישית שלי - להגיש את האורז קר.

לאחר הבישול לקרר את האורז. להשאיר במקרר עד לקירור מוחלט. ואז להמשיך את תהליך של הוספת הפרות היבשם ושמנת המוקה והקישוט.