כנאפה ערבית אמיתית
המתוק שהכי כיף לסיים איתו ארוחה - ולא רק כשאתם בצימר בצפון. עשו זאת בעצמכם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
120 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
1 חבילה גבינת טוב טעם (אם אין - אפשר להשתמש בריקוטה)
1/2 כוס פיסטוקים מקולפים גרוסים (אפשר גם בוטנים גרוסים)
לסירופ:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
2 כפות רוזטה (תרכיז שקדים)
רבע כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
1 מניחים בקערה את אטריות הקדאיף ומערבבים עם החמאה המומסת.
2 מעבירים מחצית מכמות האטריות למחבת טפלון (כזו שאפשר להכניס לתנור), משטחים, מהדקים ומפזרים חצי מהפיסטוק.
3 משטחים את הגבינה על האטריות, מהדקים היטב ומוסיפים את יתרת הפיסטוק ואטריות הקדאיף המשומנות. משטחים ומהדקים היטב.
4 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות, ואופים 12 דקות. אם רוצים להכין על הגז: משהים עד שצד אחד של הכנאפה משחים, הופכים בעזרת צלחת וממשיכים עד שגם הצד השני שחום.
5 מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר קטן את כל החומרים, ומבשלים 3-4 דקות תוך ערבוב.
6 יוצקים על הכנאפה המוכנה את הסירופ ומגישים.