אוכל
צילום׃ טארק שהואן

כנאפה ערבית אמיתית

המתוק שהכי כיף לסיים איתו ארוחה - ולא רק כשאתם בצימר בצפון. עשו זאת בעצמכם

ברק חורש | יופי של יום | פורסם 12/07/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 220 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

120 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
1 חבילה גבינת טוב טעם (אם אין - אפשר להשתמש בריקוטה)
1/2 כוס פיסטוקים מקולפים גרוסים (אפשר גם בוטנים גרוסים)

לסירופ:

 חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
2 כפות רוזטה (תרכיז שקדים)
רבע כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:

1 מניחים בקערה את אטריות הקדאיף ומערבבים עם החמאה המומסת.

2 מעבירים מחצית מכמות האטריות למחבת טפלון (כזו שאפשר להכניס לתנור), משטחים, מהדקים ומפזרים חצי מהפיסטוק.

3 משטחים את הגבינה על האטריות, מהדקים היטב ומוסיפים את יתרת הפיסטוק ואטריות הקדאיף המשומנות. משטחים ומהדקים היטב.

4 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות, ואופים 12 דקות. אם רוצים להכין על הגז: משהים עד שצד אחד של הכנאפה משחים, הופכים בעזרת צלחת וממשיכים עד שגם הצד השני שחום.

5 מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר קטן את כל החומרים, ומבשלים 3-4 דקות תוך ערבוב.

6 יוצקים על הכנאפה המוכנה את הסירופ ומגישים.