אוכל
צילום׃ מסעדת גוצ'ה

גופרה בלגית עם תותים, קצפת ורוטב שוקולד

קינוח מושלם של וופל בלגי נימוח ומתיקות אינסופית

איתן ששון | מסעדת גוצ'ה | פורסם 03/02/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 יחידות וופל בלגי איכותי (מתכון בהמשך)
500 גרם תותים טריים חתוכים לרבעים (סלסילה אחת)
250 מ"ל שמנת מתוקה (חבילה אחת)
100 גרם שוקולד מריר משובח 60% מוצקי קקאו
200 גרם פירות יער (תערובת או רק פטל אדום או שחור)- קופסא אחת
½ כוס סוכר
1/2 מקל וניל או כפית מחית וניל אמיתי (עם גרגרים) או כפית תמצית וניל איכותית
גלידת וניל איכותית- כדור למנה, או יותר למתפנקים

להכנת הוופל

4 ביצים מופרדות
2 כוסות ריוויון
½ כוס חמאה מומסת
½ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
מעט מלח
הערה: מתקבלות בערך 8 יחידות- ניתן להכין חצי כמות או להקפיא ולהפשיר בתנור

אופן ההכנה:

אופן הכנת הוופל:

1 טורפים יחדיו את החלמונים, הריוויון החמאה והוניל.

2 מערבבים חומרים יבשים, מנפים לתערובת הרטובה ובוחשים היטב.

3 בקערה נפדרת מקציפים חלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת.

4 אופים במכשיר וופלים, לפי הוראות היצרן.

 - ניתן גם לקנות וופלים מוכנים בוואקום או קפואים ולחמם מעט.

אופן הכנת התוספות:

1.לרוטב פירות יער- מבשלים בסיר קטן את פירות היער יחד עם הסוכר (שומרים 2 כפיות בשביל הקצפת)

עד לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 2 דקות.

טוחנים במעבד מזון ומסננים. שומרים במקרר.

2.לקצפת- מקציפים 250 מ"ל שמנת עם 2 כפיות סוכר וגרגרי הוניל עד לקצפת יציבה.

3 לרוטב שוקולד חם- מחממים 100 מ"ל שמנת עד לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד.

מחכים דקה או שתיים ומערבבים עד למרקם חלק. שומרים חם או מכינים ממש לפני ההגשה.

הרכבת המנה

על וופל חם- שיצא מהמכשיר, או למי שקונה מוכן בתום חמש דקות חימום

מניחים וופל במרכז כל צלחת ויוצקים על חציו רוטב שוקולד חם.

מניחים כדור גלידה על הוופל במרכז ומסדרים את התותים והקצפת מסביב.

מקשטים את הצלחת עם רוטב פירות היער ומגישים.