אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

פרפה פירות יער עם הפתעה

מקפא סגול ומרענן עם כדורי שוקולד פריכים, שמכינים בצ'יק צ'ק וללא מאמץ

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 03/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

תבנית שקעים

300 גרם פירות יער טריים, או קפואים מופשרים

גרידה מלימון אחד (לא לוותר!)

1 פחית חלב מרוכז

4 כפות טריפל סק (או כל ליקר מתקתק אחר)

2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל ביחד)

2 כפות אבקת סוכר

1 שקית חטיף כדורי שוקולד (כמו קליק, או מאלטיזרס)

אופן ההכנה:

1 טוחנים את כל חומרי הפרפה (חוץ מהשמנת המתוקה ואבקת הסוכר) עד לקבלת מחית חלקה.

2 מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקצפת רכה. מוסיפים את מחית הפרפה לקצפת ומערבבים בקלילות עד שהתערובת אחידה.

3 מעבירים את הבלילה לתבנית השקעים - מחצית הכמות בכל שקע. מפזרים בתוך כל שקע כמה כדורי שוקולד ויוצקים מעל את יתרת הבלילה. מקפיאים לפחות 4 שעות (עדיף למשך לילה). לפני ההגשה משחררים כל מנה, נותנים לה לעמוד כמה דקות בטמפרטורת החדר ומגישים.

>> והנה גם מתכון לכדורי שוקולד רגילים. הכי פשוט, הכי טעים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!