צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים
פרפה פירות יער עם הפתעה
מקפא סגול ומרענן עם כדורי שוקולד פריכים, שמכינים בצ'יק צ'ק וללא מאמץ
דליה מאיר | קסמים מתוקים
| פורסם 03/10/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
תבנית שקעים
300 גרם פירות יער טריים, או קפואים מופשרים
גרידה מלימון אחד (לא לוותר!)
1 פחית חלב מרוכז
4 כפות טריפל סק (או כל ליקר מתקתק אחר)
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל ביחד)
2 כפות אבקת סוכר
1 שקית חטיף כדורי שוקולד (כמו קליק, או מאלטיזרס)
אופן ההכנה:
1 טוחנים את כל חומרי הפרפה (חוץ מהשמנת המתוקה ואבקת הסוכר) עד לקבלת מחית חלקה.
2 מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקצפת רכה. מוסיפים את מחית הפרפה לקצפת ומערבבים בקלילות עד שהתערובת אחידה.
3 מעבירים את הבלילה לתבנית השקעים - מחצית הכמות בכל שקע. מפזרים בתוך כל שקע כמה כדורי שוקולד ויוצקים מעל את יתרת הבלילה. מקפיאים לפחות 4 שעות (עדיף למשך לילה). לפני ההגשה משחררים כל מנה, נותנים לה לעמוד כמה דקות בטמפרטורת החדר ומגישים.
>> והנה גם מתכון לכדורי שוקולד רגילים. הכי פשוט, הכי טעים
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!