אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

ריבועי אגוזים ושוקולד ללא אפייה

ממתק קטן וקטלני, שאפילו גדולי המכורים לא יצליחו לאכול ממנו יותר משלושה ביסים

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 05/05/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבסיס

200 גרם עוגיות לוטוס טחונות

100 גרם חמאה מומסת

למלית

פחית חלב מרוכז ממותק

25 גרם חמאה

1 כף דבש

1/2 כוס אגוזי מלך (או כל אגוז אחר), קלויים וקצוצים 

לציפוי

200 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו (חשוב!), שבור לקוביות

50 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את פירורי העוגיות והחמאה. משטחים על בסיס התבנית ומהדקים. מכניסים למקרר.

2 מכינים את המלית: שמים בסיר את החלב המרוכז, החמאה והדבש, ומערבבים על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה. ממשיכים לבשל תוך בחישה כ-10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט ומזהיבה.

מוסיפים האגוזים, מערבבים ויוצקים על הבסיס.

3 מכסים את התבנית ומעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות, ועדיף ללילה שלם.

4 ממיסים במיקרו את חומרי הציפוי. שופכים מעל שכבת האגוזים המקוררת ומחזירים למקרר עד ההגשה.