צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים
ריבועי אגוזים ושוקולד ללא אפייה
ממתק קטן וקטלני, שאפילו גדולי המכורים לא יצליחו לאכול ממנו יותר משלושה ביסים
דליה מאיר | קסמים מתוקים
| פורסם 05/05/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
לבסיס
200 גרם עוגיות לוטוס טחונות
100 גרם חמאה מומסת
למלית
פחית חלב מרוכז ממותק
25 גרם חמאה
1 כף דבש
1/2 כוס אגוזי מלך (או כל אגוז אחר), קלויים וקצוצים
לציפוי
200 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו (חשוב!), שבור לקוביות
50 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את פירורי העוגיות והחמאה. משטחים על בסיס התבנית ומהדקים. מכניסים למקרר.
2 מכינים את המלית: שמים בסיר את החלב המרוכז, החמאה והדבש, ומערבבים על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה. ממשיכים לבשל תוך בחישה כ-10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט ומזהיבה.
מוסיפים האגוזים, מערבבים ויוצקים על הבסיס.
3 מכסים את התבנית ומעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות, ועדיף ללילה שלם.
4 ממיסים במיקרו את חומרי הציפוי. שופכים מעל שכבת האגוזים המקוררת ומחזירים למקרר עד ההגשה.