צילום׃ שי אפגין, יחסי ציבור
מעדן אורז עם שוקולד חם
קינוח חורפי פשוט, סמיך ומענג. בתפקיד מרכזי: שוקולד השחר
ברק חורש | טרה
| פורסם 20/10/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
2 כוסות חלב 3%
2 מיכלי שמנת מתוקה 32%
2 כפות שוקולד השחר
3 כפות (שטוחות) סוכר
5 כפות אורז טחון (אפשר גם רגיל)
סירופ שוקולד (לא חובה)
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 שוטפים את האורז ומסננים. מעבירים לסיר עם המים, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות (למצב של חצי בישול בלבד). מסננים.
2 מחממים בסיר על להבה נמוכה את החלב, השמנת המתוקה, הסוכר והאורז המבושל למחצה, תוך ערבוב תמידי.
3 אחרי כ-10 דקות מוסיפים את שוקולד השחר ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה (כמו פודינג).
4 מסירים מהאש ומוזגים לצלוחיות אישיות.
5 מוסיפים מעט סירופ שוקולד (אם רוצים) ומגישים. טעים גם קר.
>> רוצים לקבל המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק