אוכל
צילום׃ שי אפגין, יחסי ציבור

מעדן אורז עם שוקולד חם

קינוח חורפי פשוט, סמיך ומענג. בתפקיד מרכזי: שוקולד השחר

ברק חורש | טרה | פורסם 20/10/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

2 כוסות חלב 3%
2 מיכלי שמנת מתוקה 32%
2 כפות שוקולד השחר
3 כפות (שטוחות) סוכר
5 כפות אורז טחון (אפשר גם רגיל)
סירופ שוקולד (לא חובה)
2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 שוטפים את האורז ומסננים. מעבירים לסיר עם המים, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות (למצב של חצי בישול בלבד). מסננים.

2  מחממים בסיר על להבה נמוכה את החלב, השמנת המתוקה, הסוכר והאורז המבושל למחצה, תוך ערבוב תמידי.

3 אחרי כ-10 דקות מוסיפים את שוקולד השחר ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה (כמו פודינג).

4 מסירים מהאש ומוזגים לצלוחיות אישיות.

5 מוסיפים מעט סירופ שוקולד (אם רוצים) ומגישים. טעים גם קר.

>> רוצים לקבל המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק