רולדת כנאפה
מיום חמישי שעבר אנחנו לא מפסיקים לחשוב על עוגות רולדה, ועכשיו באה נטלי אמילר ומחריפה את מצבנו עם המתכון הזה, שמשלב את כל מה שטוב ברולדה עם כל מה שטוב בכנאפה - ובשתיהן יש הרבה הרבה טוב. מתכון שהוא סכנה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לרולדה:
4 ביצים
חצי כוס סוכר (100 גרם)
3 כפות שמן (45 מ"ל)
2 טיפות תמצית וניל
כפית אינסטנט פודינג וניל
שלושת רבעי כוס קמח תופח (100 גרם)
לקדאיף:
100 גרם חמאה מומסת
100 גרם שערות קדאיף
כף סוכר
לסירופ:
כוס מים (240 מ"ל)
כוס סוכר (200 גרם)
לקרם:
מכל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
50 גרם מחית פיסטוק
אופן ההכנה:
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
1 הרולדה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר 5 דקות. מנמיכים את המהירות ומוסיפים לאט לאט את השמן, תמצית הווניל, הפודינג והקמח התופח. אחרי הוספת הקמח מערבבים רק עד שהוא נטמע ולא יותר.
3 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ושופכים עליה את הבלילה.
4 מערבבים את שערות הקדאיף עם החמאה. מפזרים חצי מהכמות על הבלילה, מכניסים לתנור ואופים 12 דקות, עד שלבצק יש מרקם של ספוג.
5 בינתיים מטגנים את שאר שערות הקדאיף, להזהבה יפה. הן ישמשו אותנו לקישוט.
6 כשהעוגה יוצאת מהתנור הופכים אותה על מגבת נקייה ומסירים בזהירות את נייר האפייה. מגלגלים את הרולדה עם המגבת בזהירות ומניחים ל-15 דקות, לצינון. בינתיים מכינים את הקרם והרוטב.
7 הקרם: מקציפים את השמנת עם הסוכר והפודינג לקבלת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את מחית הפיסטוק.
8 הסירופ: מרתיחים את המים והסוכר יחד ומבשלים כ-15 דקות, עד הסמכה קלה.
9 פותחים את הרולדה המגולגלת ומסירים את המגבת. מורחים את הקרם ומגלגלים בחזרה לצורת רולדה.
10 מרטיבים את העוגה בסירופ ומקשטים בשערות הקדאיף המטוגנות.
** הסירופ מוסיף את תחושת הספוג הרטוב שמזכירה כנאפה, אבל אפשר לוותר עליו.
** אפשר לפזר מעט פיסטוק טחון על הקרם.
** אפשר לקשט בפיסטוק טחון ושוקולד לבן במקום שערות הקדאיף המטוגנות.
למי ששכח, זה המתכון שהתחיל אצלנו את האובססיה המחודשת לעוגות רולדה
לעוד מתכונים שווים עקבו אחרי nataliamilar@ באינסטגרם
בתיאבון!