אוכל
צילום׃ עוגות ברגע, הוצאת כנרת

עוגת שזיפים

עוגה קלה, אוורירית וקיצית מאוד, שלא משנה איך תגישו אותה - חמה, קרה, עם גלידה או בלי - היא טעימה בכל מצב. מתכון של ערן וייס ממאסטר שף ילדים

ערן וייס | מאסטר שף ילדים | פורסם 05/08/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם חמאה רכה, או מרגרינה רכה

3/4 כוס סוכר לבן

3 ביצים

1 כוס מיץ תפוזים

1 כפית תמצית וניל, או גרידת לימון מרבע לימון (לא חובה)

1 שקית אבקת אפייה

2 כוסות קמח

קורט מלח

כ-8 שזיפים סגולים בינונים-גדולים חתוכים לרבעים

לציפוי

1/2 כוס סוכר

1/2 1 כפיות קינמון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים את החמאה והסוכר בקערה כשבע דקות, עד לקבלת תערובת אוורירית.

2 מוסיפים את שאר חומרי העוגה (חוץ מהשזיפים וחומרי הציפוי) וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה (לא מאוד נוזלית, וזה בסדר).

3 מעבירים את בלילת העוגה לתבנית בינונית משומנת מעט (מומלצת תבנית מלבנית של 15 על 25 ס"מ, אבל כל תבנית בינונית תהיה טובה), ומשטחים. מטביעים את חתיכות השזיף בתערובת, במרחק של כס"מ וחצי אחת מהשנייה.

4 מפזרים כחצי כוס סוכר מעל הבלילה באופן שווה, ומעל הסוכר מפזרים את הקינמון. אופים כ-40 דקות (אפשר לבדוק החל מ-35 דקות) עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש.

אפשר להגיש איך שרוצים - היא טעימה קרה, חמה ובטמפרטורת החדר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!