אוכל
צילום׃ מיכל לנרט, גלובס

ג'לי קמפרי ותפוזים

קינוח מהיר, פשוט ומקורי המבוסס על המשקה האלכוהולי המוכר

שי אליהו | הבסטה | פורסם 27/05/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

חצי ליטר קמפרי
רבע ליטר קאווה (רצוי רוזה)
רבע ליטר מים
150 גרם סוכר
מיץ מחצי לימון
פילטים מתפוז אחד
10 עלי ג'לטין (או אבקת ג'לטין. 10 עלי גלטין = 20 גרם אבקה)

אופן ההכנה:

1 משרים את הג'לטין במי קרח, מרתיחים את כל החומרים למעט התפוז.2. מכבים את הלהבה ומצננים מעט.3. סוחטים את הג'לטין ומוסיפים אותו לנוזל.4. מניחים פילטים של תפוז בתחתית כוס ההגשה. מוזגים לכוסות ומקררים עד לקבלת ג'לי יציב.