אוכל
צילום׃ אביבה פיבקו

עוגת אגוזים

עוגה פשוטה וטעימה, עם ציפוי שוקולד שהופך אותה סופית לקטלנית. רוצים להוסיף שוקולד צ'יפס? אנחנו (וגם אביבה) בעד

אביבה פיבקו | mako | פורסם 18/06/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 87 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לעוגה

180 גרם חמאה רכה (לפרווה אפשר מרגרינה)

100 גרם סוכר חום בהיר (3/4 כוס לא דחוסה)

2 ביצים

180 גרם קמח (1 כוס ועוד 4 כפות)

1 כפית אבקת אפייה

150 גרם אגוזי לוז שבורים לחתיכות גסות

60 מ"ל חלב (לפרווה אפשר מיץ תפוחים או תפוזים)

לציפוי

125 גרם שוקולד מריר

20 גרם חמאה (לפרווה אפשר מרגרינה)

50 גרם אגוזי לוז שבורים לחתיכות גסות

אופן ההכנה:

1 בעזרת מיקסר ידני מקציפים את החמאה והסוכר 5 דקות, עד לקבלת קרם סמיך.

2 מוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך כדי הקצפה.

3 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, אגוזי הלוז והחלב בהדרגה, תוך כדי ערבוב.

4 מעבירים לתבנית קפיץ 20 ס"מ משומנת (רצוי לרפד את התחתית בנייר אפייה), ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35 דקות.

5 לאחר ההוצאה מהתנור מצננים 5 דקות, מוציאים מהתבנית ומקררים על רשת.

6 מכינים קרם שוקולד: ממיסים את השוקולד עם החמאה בבן מארי (סיר מעל סיר עם מים רותחים), מערבבים בכף עץ מדי פעם, עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתמזג עם החמאה לקרם אחיד. מקררים מעט, ובעזרת מרית מורחים את הקרם על העוגה. מפזרים אגוזים, ומגישים.

>> עוד מתכונים של אביבה