אוכל
צילום׃ שי בן אפרים

אוזני המן עם בצק קקאו במילוי חלבה

ביקשתם, קיבלתם - המתכון שהכי אהבנו בטעימות אוזני ההמן ל-2013. אוזני המן פריכות עם מלית חלבה ופצפוצי שוקולד מנצחת

אבי מלמדסון | BROWN | פורסם 19/02/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבצק הקקאו

60 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר

40 גרם (רבע כוס ועוד כף שטוחה) אבקת סוכר

20 גרם (2 כפות שטוחות) אבקת שקדים

15 גרם (כף גדושה) אבקת קקאו

1/4 כפית תמצית וניל

קורט מלח

1 ביצה

100 גרם (כוס) קמח

למלית חלבה

150 גרם חלבה איכותית

50 מ"ל (1/4 כוס פחות כף) חלב חם

20-25 גרם (חופן) פצפוצי שוקולד

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק (מלבד הקמח) עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שהוא נטמע בבלילה. נזהרים שלא לעבד אותו יותר מדי. 2. משטחים את הבצק על משטח העבודה לצורת מלבן שמנמן. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.3. לאחר הקירור, מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של 5-6 ס"מ.4. הכנת המלית: מוסיפים לחלבה בהדרגה את החלב החם תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת מסה קרמית. מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומערבבים.5.. מרטיבים מעט במים (בעזרת מברשת) את עיגולי הבצק שקרצנו ושמים במרכז כל אחד מהם כפית מהמילוי. סוגרים לצורת משולש, מצמידים היטב את הפינות ומקררים לפני האפייה למשך חצי שעה לפחות.6. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך 15-17 דקות.* אפשר להכין את אזני ההמן ולהקפיא אותם לפני האפייה. מוציאים אותם ישר מהמקפיא אל התנור ללא הפשרה ומוסיפים 2 דקות לזמן האפייה. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!