אוכל
צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור

טארט בננות קדאיף עם קרם שקדים קלויים

חגיגה מתוקה בפה עם שערות קדאיף, בננות ושקדים

פרנק אזולאי | עושים שכונה | פורסם 02/01/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם אטריות קדאיף טריות
100 גרם מי סוכר
בקבוקון מי זהר (מי ורדים)
גביע שמנת- 250 גרם
50 גרם שקדים קלויים טחונים.
4 כפות אינסטנט וניל פודינג
חצי כוס חלב
3 בננות
מעט רום לבן
סוכר חום
לרוטב: 1 מנגו קטן טרי
¼ כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

1 יוצרים עיגולים שווים של אטריות הקדאיף בעזרת חישוקון ועליהם מפזרים אבקת סוכר ומטפטפים מי סוכר2. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכניסים את עיגולי הקדאיף לעשר דקות.3. מכניסים לתוך קערה את החומרים הבאים: רבע כוס חלב, 250 גרם שמנת, 4 כפות פודינג, ומקציפים.מוסיפים לתערובת את השקדים הטחונים, כף רום לבן ו"מקפלים". את התערובת יש להכניס למקרר לחצי שעה לפחות4. פורסים את הבננות לפרוסות דקות.5. מזליפים את הקרם על עיגולי הקדאיף ומניחים מעל את פרוסות הבננה.6. מפזרים סוכר חום על הבננות ושורפים אותו בעזרת ברנר.

הכנת הרוטב:1 חותכים את המנגו לריבועים קטנים2. מוסיפים רבע כוס מיץ תפוזים, כפית סילאן ומעט נענע קצוצה ומערבבים.3. מוזגים את הרוטב על עיגולי הקדאיף.