אוכל
צילום׃ SXC

קרם קרמל שוקולד וגראנד מרנייה

קינוח מקורי ומפתיע

| תחרות מתכוני השוקולד של עלית | פורסם 18/12/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 114 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (24 מנות):

לקרמל

1 כוס (200 גרם) סוכר

לקרם

6 ביצים
120 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
750 מ"ל (3 כוסות + 3 כפות) חלב
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
20 מ"ל (½1 כפות) גראנד מרנייה (ליקר תפוזים)

אופן ההכנה:

הכנת הקרמל:

ממיסים סוכר עד לקבלת קרמל ויוצקים כף ממנו לכל קוקוט (לחילופין יוצקים את כל הכמות לתבנית פיירקס) מקררים מעט מחממים תנור ל-140 מעלות הכנת הקרם:

בוחשים ביצים עם סוכר (אין צורך להקציף), עד להמסת הסוכר מביאים לרתיחה חלב ושמנת מתוקה יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה-שתיים ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה מוסיפים ליקר ומערבבים מאחדים בין התערובות על ידי השוואת טמפרטורות: יוצקים מצקת מן הנוזל החם אל הביצים ומערבבים היטב עד לאיחוד מלא מעבירים את הנוזל לכד מזיגה לצורך הנוחות בעבודה מרכיבים ואופים: מסדרים קוקוטים בתבנית ויוצקים מהתערובת עד לשני שלישים מגובהם מכניסים את התבנית למרכז התנור ומניחים בתחתיתו תבנית נוספת עם מים חמים אופים כ-40 דקות או עד שהתערובת מתמצקת מקררים היטב, משחררים את הקרם מהדפנות בעזרת סכין והופכים על צלחת הגשה, כך שהקרמל נוזל מעליו