אוכל

סופגניית צ'ייסר שוקולטה ביאנקו של רולדין

סופגנייה עשירה של רולדין עם ציפוי שוקולד טעים וצ'ייסר שוקולד לבן שיפיל אתכם

רולדין | רולדין | פורסם 13/11/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 ק"ג קמח לבן

1/2 כוס סוכר

60 גרם שמרים טריים

1 כוס מים קרים

2 ביצים

1 כפית ברנדי

1 כפית תמצית וניל

1 כפית תמצית רום

1 כפית מלח

90 גרם מרגרינה

שמן קנולה לטיגון

למילוי:

400 גרם שמנת מתוקה 42%

100 גרם חלב מרוכז

50 סירופ תירס (גלוקוזה)

1 קילו שוקולד לבן בלגי

לציפוי הסופגנייה:

120 גרם שמנת מתוקה (1/2 כוס)

120 גרם שוקולד מריר

60 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מכניסים למעבד המזון קמח, סוכר ושמרים, ומערבבים במשך דקה. מוסיפים מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה.

2 מעבירים למהירות גבוהה למשך 3 דקות. מוסיפים מלח ומרגרינה ומערבלים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה.

3 יוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם ומניחים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של 4-5 ס"מ. מכסים במגבת, ומניחים להתפחה למשך שעתיים בטמפרטורה של 25-30 מעלות.

4 מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק בטמפרטורה של 170 מעלות. מטגנים את הסופגניות 2-3 דקות מכל צד (מתחילים עם הצד שתפח) עד לקבלת גוון חום זהבהב.

5 מכינים את המילוי: מרתיחים את השמנת, הגלוקוזה והחלב. יוצקים את הנוזלים הרותחים מעל השוקולד הלבן עד להמסה מלאה. מצננים לפני המילוי.

6 מכינים את הציפוי: מרתיחים את השמנת, יוצקים אותה מעל השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

7 טובלים את חלקה העליון של הסופגנייה בציפוי ומחכים שיתקשה מעט. מזריקים כ-20 גרם מילוי לכל סופגנייה. מקשטים את הסופגנייה בצורת ספירלה עם שאריות המילוי ומפזרים מעל פניני קראנץ לבנים ושחורים (קליק)

* ניתן להכין גם מזרק עם מילוי שוקולד, המורכב מ-150 גרם שוקולד חלב מומס ו-150 גרם מחית פרלינה (אגוזי לוז). מערבבים יחד וממלאים במזרק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!