אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

בראוניז קיציים

בראוניז נהדרים ועדינים, קצת פחות מתוקים וקצת יותר קלילים, שפשוט מזמינים רביצה נעימה עם קפה קר ביד

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 23/09/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 0.9 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

כפית תמצית וניל באיכות טובה

250 גרם סוכר (כוס ורבע)

2 ביצים

100 גרם חמאה

3 כפות קקאו

100 גרם קמח (3/4 כוס)

כפית אבקת אפייה

100 גרם אגוזי פקאן

לציפוי:

50 גרם חמאה

כף חלב

100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)

2 כפות קקאו

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הגבינה הלבנה עם תמצית הווניל ושתיים וחצי כפות מהסוכר, ומניחים בצד.

2 מקציפים את הביצים עם יתרת הסוכר עד לקבלת קציפה בהירה.

3 ממיסים את החמאה עם הקקאו בסיר בן מארי (סיר על סיר עם מים חמים), תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים לקציפת הביצים והסוכר ומערבבים.

4 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

5 קוצצים גס חצי מאגוזי הפקאן, ומוסיפים לתערובת.

6 משמנים תבנית מלבנית של 20 על 30 ס"מ, מעבירים אליה חצי מהתערובת ומשטחים. שופכים את תערובת הגבינה מעל, ועליה את יתרת תערובת העוגה.

7 אופים 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

8 מכינים את הציפוי: מחממים בסיר את החמאה והחלב, מוסיפים את אבקת הסוכר והקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים מעל העוגה המצוננת, ומקשטים ביתרת הפקאנים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!