בראוניז קיציים
בראוניז נהדרים ועדינים, קצת פחות מתוקים וקצת יותר קלילים, שפשוט מזמינים רביצה נעימה עם קפה קר ביד
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
200 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
כפית תמצית וניל באיכות טובה
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
2 ביצים
100 גרם חמאה
3 כפות קקאו
100 גרם קמח (3/4 כוס)
כפית אבקת אפייה
100 גרם אגוזי פקאן
לציפוי:
50 גרם חמאה
כף חלב
100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
2 כפות קקאו
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הגבינה הלבנה עם תמצית הווניל ושתיים וחצי כפות מהסוכר, ומניחים בצד.
2 מקציפים את הביצים עם יתרת הסוכר עד לקבלת קציפה בהירה.
3 ממיסים את החמאה עם הקקאו בסיר בן מארי (סיר על סיר עם מים חמים), תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים לקציפת הביצים והסוכר ומערבבים.
4 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
5 קוצצים גס חצי מאגוזי הפקאן, ומוסיפים לתערובת.
6 משמנים תבנית מלבנית של 20 על 30 ס"מ, מעבירים אליה חצי מהתערובת ומשטחים. שופכים את תערובת הגבינה מעל, ועליה את יתרת תערובת העוגה.
7 אופים 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
8 מכינים את הציפוי: מחממים בסיר את החמאה והחלב, מוסיפים את אבקת הסוכר והקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים מעל העוגה המצוננת, ומקשטים ביתרת הפקאנים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!