אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת גבינה ושוקולד לבן

מתכון לעוגת הגבינה הקלאסית עם טוויסט של שוקולד לבן. לא צריך לאפות בסיס

טל יעקב | טל ושני | פורסם 14/05/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית (לתבנית בקוטר 24):

200 גרם פירורי עוגיות

70 גרם חמאה מומסת

למלית:

500 גרם גבינה 5%

250 גרם גבינת שמנת 30%

1/2 כוס סוכר

כפית תמצית וניל

כף וחצי קורנפלור

3 ביצים

3 חלמונים

125 מ"ל שמנת מתוקה

300 גרם שוקולד לבן קצוץ

אופן ההכנה:

1 התחתית: מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה מומסת, מהדקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ושומרים במקפיא עד שהמלית מוכנה.

2 מערבבים את שתי הגבינות, הסוכר ותמצית הווניל עד שהסוכר נמס.

3 ממסים את הקורנפלור עם 2 כפות מים קרים ומוסיפים לתערובת הגבינה. מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וחלמונים ומערבבים היטב.

4 מביאים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד הלבן. מערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.

5 מוציאים את התבנית מהמקפיא. עוטפים מבחוץ את התבנית ברדיד אלומיניום ויוצקים פנימה את המלית.

6 מחממים תנור ל-160 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית בינונית עם מים רותחים, מכניסים את העוגה ואופים שעה וחצי, עד שהיא יציבה בדפנות ועדיין רוטטת במרכז.

7 מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה בפנים. אחרי חצי שעה מוציאים מהתנור ומביאים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר ל-24 שעות. אפשר לקשט בקצפת ולפזר אגוזים מסוכרים (כמו בתמונה).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!