עוגת גבינה ושוקולד לבן
מתכון לעוגת הגבינה הקלאסית עם טוויסט של שוקולד לבן. לא צריך לאפות בסיס
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית (לתבנית בקוטר 24):
200 גרם פירורי עוגיות
70 גרם חמאה מומסת
למלית:
500 גרם גבינה 5%
250 גרם גבינת שמנת 30%
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כף וחצי קורנפלור
3 ביצים
3 חלמונים
125 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן קצוץ
אופן ההכנה:
1 התחתית: מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה מומסת, מהדקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ושומרים במקפיא עד שהמלית מוכנה.
2 מערבבים את שתי הגבינות, הסוכר ותמצית הווניל עד שהסוכר נמס.
3 ממסים את הקורנפלור עם 2 כפות מים קרים ומוסיפים לתערובת הגבינה. מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וחלמונים ומערבבים היטב.
4 מביאים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד הלבן. מערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
5 מוציאים את התבנית מהמקפיא. עוטפים מבחוץ את התבנית ברדיד אלומיניום ויוצקים פנימה את המלית.
6 מחממים תנור ל-160 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית בינונית עם מים רותחים, מכניסים את העוגה ואופים שעה וחצי, עד שהיא יציבה בדפנות ועדיין רוטטת במרכז.
7 מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה בפנים. אחרי חצי שעה מוציאים מהתנור ומביאים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר ל-24 שעות. אפשר לקשט בקצפת ולפזר אגוזים מסוכרים (כמו בתמונה).
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!