אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

דקיקיות קוקוס ושוקולד

חטיף מתוק וטעים, שמחביא בתוכו כמה מרכיבים בריאים. מכינים ברבע שעה, שומרים במקרר וגונבים חתיכה בכל פעם שמתחשק משהו קטן ומתוק

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 18/07/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 173 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

שמן קוקוס אפשר להשיג בחנויות טבע. הוא בריא יותר מחמאה. אם אין, אפשר להחליף אותו בחמאה.

מרכיבים :

1/2 1 כוסות קוואקר

1 כוס קוקוס טחון

2 כפות סוכר חום כהה

1/2 כפית מלח

2 כפות גדושות שמן קוקוס מוצק (או 50 גרם חמאה)

50 גרם חמאה

3 כפות דבש

לציפוי

250 גרם שוקולד מריר

1 כף שמן קוקוס מוצק (או 20 גרם חמאה)

1/3 כפית מלח ים אטלנטי (אפשר להשמיט אם לא אוהבים את השילוב)

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה קוואקר, קוקוס, סוכר חום ומלח.

2 בסיר קטן ממיסים חמאה ושמן קוקוס. יוצקים את התערובת על החומרים היבשים. מוסיפים את הדבש.

3 מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה וכל החומרים היבשים הפכו לחים.

4 משטחים את התערובת בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, לריבוע בגודל 30X30 ס"מ ומהדקים היטב. מעבירים למקרר ל-15 דקות.

5 לציפוי: ממיסים (אפשר בסיר שבו השתמשנו קודם) שוקולד ושמן קוקוס. מוציאים את התבנית מהמקרר, יוצקים את השוקולד ומשטחים על ידי טלטול התבנית ובעזרת מרית.

6 מפזרים מלח ים (טיפ לפיזור אחיד – מפזרים מגבוה). מחזירים למקרר ל-15 דקות. חותכים לריבועים. שומרים במקרר בכלי אטום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!