דקיקיות קוקוס ושוקולד
חטיף מתוק וטעים, שמחביא בתוכו כמה מרכיבים בריאים. מכינים ברבע שעה, שומרים במקרר וגונבים חתיכה בכל פעם שמתחשק משהו קטן ומתוק
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
שמן קוקוס אפשר להשיג בחנויות טבע. הוא בריא יותר מחמאה. אם אין, אפשר להחליף אותו בחמאה.
מרכיבים :
1/2 1 כוסות קוואקר
1 כוס קוקוס טחון
2 כפות סוכר חום כהה
1/2 כפית מלח
2 כפות גדושות שמן קוקוס מוצק (או 50 גרם חמאה)
50 גרם חמאה
3 כפות דבש
לציפוי
250 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן קוקוס מוצק (או 20 גרם חמאה)
1/3 כפית מלח ים אטלנטי (אפשר להשמיט אם לא אוהבים את השילוב)
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה קוואקר, קוקוס, סוכר חום ומלח.
2 בסיר קטן ממיסים חמאה ושמן קוקוס. יוצקים את התערובת על החומרים היבשים. מוסיפים את הדבש.
3 מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה וכל החומרים היבשים הפכו לחים.
4 משטחים את התערובת בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, לריבוע בגודל 30X30 ס"מ ומהדקים היטב. מעבירים למקרר ל-15 דקות.
5 לציפוי: ממיסים (אפשר בסיר שבו השתמשנו קודם) שוקולד ושמן קוקוס. מוציאים את התבנית מהמקרר, יוצקים את השוקולד ומשטחים על ידי טלטול התבנית ובעזרת מרית.
6 מפזרים מלח ים (טיפ לפיזור אחיד – מפזרים מגבוה). מחזירים למקרר ל-15 דקות. חותכים לריבועים. שומרים במקרר בכלי אטום.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!