אוכל
צילום׃ AudiDelaCruz, Istock

פנקייק דלעת

על אף שאין בארץ דיינר כמו באמריקה, יש לכם הזדמנות ללמוד איך עושים את הפנקייק המפורסם שלהם

אורנה אגמון ואלה שיין | אורנה ואלה | פורסם 11/07/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

חצי קילוגרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

1 כוס ושני-שלישים (235 גרם) קמח תופח

חצי כפית אבקת אפייה

2 חלמונים מביצים מס' 2

2 כפות וחצי שמן תירס

חצי מכל רוויון (250 מיליליטר) או כמות דומה של שמנת חמוצה או יוגורט

חצי כוס סוכר (100 גרם)

1 כפית תמצית וניל

מעט אגוז מוסקט

מעט קינמון

2 חלבונים מביצים מס' 2

חמאה לטיגון

סירופ מייפל אמיתי

לרוטב תפוזים ודבש (לא חובה):

1 כוס וחצי (360 גרם) מיץ תפוזים סחוט טרי

רבע כוס (100 גרם) דבש

רבע כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 הפנקייקס: מבשלים או מאדים את הדלעת עד שהיא רכה לגמרי, מעבירים למסננת, מקררים וממתינים עד שהדלעת מפסיקה להגיר נוזלים. צריכה להתקבל כמות של 1 כוס ושלושה-רבעים (350 גרם) מחית דלעת.

2 שמים את הדלעת במכל מעבד מזון. מוסיפים את שאר המרכיבים, מלבד החלבונים, ומעבדים לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים לתוך הבלילה.

3 מחממים מחבת טפלון רחבה על להבה בינונית, וממיסים בה חמאה בכמות שרק תשמן את המחבת. בעזרת כף יוצקים למחבת כשתי כפות מהבלילה לכל פנקייק, במרחק משולי המחבת, כך שאפשר יהיה להכניס למחבת מרית כדי להפוך את הפנקייקס (העיגולים נוצרים מעצמם). מטגנים עד שהפנקייקס משחימים קלות בתחתיותיהם, בועות נראות על פניהם, ושוליהם מתחילים להתייבש (כ-4 דקות. אם זה קורה מהר מדי מנמיכים את הלהבה). הופכים ומטגנים עוד כ-4 דקות. ממשיכים לטגן כך את כל הפנקייקס, ומגישים מיד עם רוטב התפוזים והדבש ו/או סירופ המייפל.

4 הרוטב: שמים את מרכיבי הרוטב בסיר, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט. מסירים מהלהבה ומניחים בצד.

>>עוד כמה מתכונים אמריקאיים מהירים וקלים להכנה