הקינוחים הכי טעימים עם בננות
אנחנו כל כך אוהבים בננות, שמבחינתנו עדיף לאכול אותן ישר מהעץ, בזו אחר זו. אבל אז אומרים לנו את צירוף המילים "בננות מקורמלות" ואנחנו מתבלבלים לחלוטין. כי כשמכינים מבננות את הקינוחים הנכונים, הן משאירות אבק לכל הפירות האחרים. מה הם הקינוחים הנכונים, תשאלו? או

עוגת בננות הפוכה של קרן אגם
אתם בטח מגלגלים עיניים ואומרים לעצמכם "עוד עוגת בננות", אבל זה כי אתם בטח לא זוכרים שקרן אגם היא לא אחת שמכינה עוד ממשהו. רואים את התחתית הקרמלית והיפה הזאת? תתפלאו לדעת שאין פה שום תהליך קירמול של סוכר שצריך לשמור עליו ב-7 עיניים.

פופ טארט בננות לוטוס
מה הקשר בין הקינוח המהמם הזה של ענבל לביא לבין המאפה הכי תעשייתי והכי אמריקאי שיש? למעט הצורה כלום ושום דבר. ואם אתם חסרי סבלנות כמונו, אז אפשר גם לקרוץ מהבצק צורות אחרות. העיקר שתמרחו שכבה הגונה של ממרח לוטוס ותפנקו בפרוסות בננות (ותאכלו הכל באותו יום. אבל זו באמת לא כזאת בעיה).

בננות בטמפורה
שילוב מילולי נוסף שקשה לנו לעמוד בפניו הוא "בננה חמה מטוגנת", והמתכון הזה עושה לה כבוד גדול. זוכרים את הקינוח ממסעדות סיניות של פעם? אז לא הוא, אלא בננות שטבולות בטמפורה, מטוגנות לכדי שלמות ומוגשות על מצע קצפת ענני עם רוטב טופי (שהוא בעצם סוג של קרמל). הלכנו להתעלף, ביי.

טארט בננות הפוך
עוד מנה מעדות הבננות המקורמלות ההפוכות, אלא שפה באמת יש קינוח בקלי קלות ביחס לתוצאה. מכינים בצק פריך פשוט (לא נשפוט אתכם בחיים אם תכינו את זה מבצק קנוי, אבל באמת שאין פה הכנה מורכבת), מכינים רוטב קרמל, מרכיבים ומשגרים לתנור. כף גלידה וניל מעל ויש לכם קינוח מנצח.

בננה לוטי
התאילנדים יודעים לעשות כבוד לבננה, ואחד הקינוחים הכי טעימים של האיים הוא בננה לוטי, אותו פנקייק תאילנדי שמוגש עם חלב מרוכז ופרוסות בננה. טוב, הגזמנו שקראנו לו פנקייק, כי בניגוד לקינוח האמריקאי שמכינים בצ'יק, פה יש קצת התעסקות ובצק שצריך לנוח. ממש כמונו, תכלס.

קרפ בננות ופקאנים ברוטב טופי
אתם ממש לא בעניין של לתת לבצק שלכם לנוח? הנה הגרסה המערבית לבננה לוטי – קרפ כהלכתו שממלאים בבננות ופקאנים ומזלפים מעל רוטב טופי. שילוב הטעמים המושלם.

קראמבל בננה ושוקולד
הנה משהו שלא חשבנו שנכין אי פעם. הקראמבל הלוא שייך בעיקר לתפוחים, מקסימום לפירות יער. אבל מתברר שהוא אוהב גם פירות פחות עסיסיים כמו בננה, בעיקר אם מציפים אותו בקרם גנאש שוקולדי עשיר לצד הבננות ואופים עד שהכל נמס בתנור והקראמבל מזהיב לו יפה יפה. אתם עוד פה?
בתיאבון!