mako
פרסומת

הקינוחים הכי טעימים עם בננות

אנחנו כל כך אוהבים בננות, שמבחינתנו עדיף לאכול אותן ישר מהעץ, בזו אחר זו. אבל אז אומרים לנו את צירוף המילים "בננות מקורמלות" ואנחנו מתבלבלים לחלוטין. כי כשמכינים מבננות את הקינוחים הנכונים, הן משאירות אבק לכל הפירות האחרים. מה הם הקינוחים הנכונים, תשאלו? או

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
קראמבל בננות, שוקולד ושקדים
קראמבל בננות ושוקולד. לא שייך רק לתפוחים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק

עוגת בננות הפוכה של קרן אגם

אתם בטח מגלגלים עיניים ואומרים לעצמכם "עוד עוגת בננות", אבל זה כי אתם בטח לא זוכרים שקרן אגם היא לא אחת שמכינה עוד ממשהו. רואים את התחתית הקרמלית והיפה הזאת? תתפלאו לדעת שאין פה שום תהליך קירמול של סוכר שצריך לשמור עליו ב-7 עיניים.

עוגת בננות מייפל הפוכה
עוגת בננות מייפל הפוכה | צילום: קרן אגם, mako אוכל

 

פופ טארט בננות לוטוס

מה הקשר בין הקינוח המהמם הזה של ענבל לביא לבין המאפה הכי תעשייתי והכי אמריקאי שיש? למעט הצורה כלום ושום דבר. ואם אתם חסרי סבלנות כמונו, אז אפשר גם לקרוץ מהבצק צורות אחרות. העיקר שתמרחו שכבה הגונה של ממרח לוטוס ותפנקו בפרוסות בננות (ותאכלו הכל באותו יום. אבל זו באמת לא כזאת בעיה).

פופ טארט בננות, לוטוס וקוקוס
פופ טארט בננות, לוטוס וקוקוס | צילום: דרור עינב, mako אוכל

בננות בטמפורה

שילוב מילולי נוסף שקשה לנו לעמוד בפניו הוא "בננה חמה מטוגנת", והמתכון הזה עושה לה כבוד גדול. זוכרים את הקינוח ממסעדות סיניות של פעם? אז לא הוא, אלא בננות שטבולות בטמפורה, מטוגנות לכדי שלמות ומוגשות על מצע קצפת ענני עם רוטב טופי (שהוא בעצם סוג של קרמל). הלכנו להתעלף, ביי.

בננות בטמפורה - בת שי עוז
בננות בטמפורה | צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
פרסומת

 

טארט בננות הפוך

עוד מנה מעדות הבננות המקורמלות ההפוכות, אלא שפה באמת יש קינוח בקלי קלות ביחס לתוצאה. מכינים בצק פריך פשוט (לא נשפוט אתכם בחיים אם תכינו את זה מבצק קנוי, אבל באמת שאין פה הכנה מורכבת), מכינים רוטב קרמל, מרכיבים ומשגרים לתנור. כף גלידה וניל מעל ויש לכם קינוח מנצח.

טארט בננות הפוך - בת שי עוז
טארט בננות הפוך | צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

בננה לוטי

התאילנדים יודעים לעשות כבוד לבננה, ואחד הקינוחים הכי טעימים של האיים הוא בננה לוטי, אותו פנקייק תאילנדי שמוגש עם חלב מרוכז ופרוסות בננה. טוב, הגזמנו שקראנו לו פנקייק, כי בניגוד לקינוח האמריקאי שמכינים בצ'יק, פה יש קצת התעסקות ובצק שצריך לנוח. ממש כמונו, תכלס.

בננה לוטי עם קיצור דרך
בננה לוטי | צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
פרסומת

קרפ בננות ופקאנים ברוטב טופי

אתם ממש לא בעניין של לתת לבצק שלכם לנוח? הנה הגרסה המערבית לבננה לוטי – קרפ כהלכתו שממלאים בבננות ופקאנים ומזלפים מעל רוטב טופי. שילוב הטעמים המושלם.

 

קרפ בננות ופקאנים ברוטב טופי
קרפ בננות ופקאנים ברוטב טופי | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

 

קראמבל בננה ושוקולד

הנה משהו שלא חשבנו שנכין אי פעם. הקראמבל הלוא שייך בעיקר לתפוחים, מקסימום לפירות יער. אבל מתברר שהוא אוהב גם פירות פחות עסיסיים כמו בננה, בעיקר אם מציפים אותו בקרם גנאש שוקולדי עשיר לצד הבננות ואופים עד שהכל נמס בתנור והקראמבל מזהיב לו יפה יפה. אתם עוד פה?

בתיאבון!