עוגת ביסקוויטים קונפטי
החופש הגדול נגמר, אז הנה פעילות אחרונה עם הילדים במטבח: הכנת עוגת ביסקוויטים קרמית, כיפית ומפנקת שלא צריך להתקרב לתנור בשבילה ואי אפשר להפסיק ליישר אותה. בשביל השמחה וההפתעה הוספנו גם סוכריות צבעוניות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקרם גבינה וספרינקלס:
375 מ"ל (גביע וחצי) שמנת מתוקה
100 גרם (שקית) אבקת סוכר, מנופה
40 גרם (חצי חבילה) אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
250 גרם (גביע) גבינה לבנה 9%
225 גרם (גביע) גבינת שמנת 25%
55 גרם (שליש כוס) סוכריות צבעוניות מאורכות לעוגה (ספרינקלס)
לביסקוויטים:
250 גרם (שרוול) ביסקוויטים בטעם שוקו
120 מ"ל (חצי כוס) חלב
לציפוי שוקולד:
60 מ"ל (רבע כוס) חלב
50 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
חופן מזרה סוכריות צבעוניות מאורכות לעוגה (ספרינקלס), לעיטור
אופן ההכנה:
1 מכינים קרם גבינה וספרינקלס: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים את הגבינה הלבנה וגבינת השמנת ומקציפים קצרות רק עד לקבלת קרם חלק.
2 מוסיפים את הספרינקלס בהדרגה בכמה פעמים, תוך קיפול קצרצר בלבד לאחר כל תוספת, על מנת שיתפזרו קלות בקרם.
3 מכינים את הביסקוויטים: טובלים בכל פעם ביסקוויט בחלב לטבילה קצרצרה ומסדרים בשכבה אחת בתבנית 20x26 ס"מ, משטחים על הביסקוויטים מחצית מכמות הקרם.
4 חוזרים על הפעולה עם שכבת ביסקוויטים נוספת, משטחים מעל את יתרת הקרם ומסיימים בשכבה שלישית ואחרונה של ביסקוויטים. מעבירים לקירור להתייצבות ל-4 שעות לפחות או למשך הלילה.
>>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות
5 לציפוי: ממיסים במיקרוגל או בסיר קטן חלב וחמאה עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה, יוצקים על השוקולד הקצוץ, מניחים לשבת לדקה להימס ומערבבים לציפוי חלק.
6 מצננים מעט ומשטחים על העוגה בשכבה ישרה, מקררים לשעה ומפזרים סוכריות צבעוניות לעיטור.