קיש עגבניות ים תיכוני
מאפה עם ניחוחות ים תיכוניים שיזכירו לכולנו שהכי טוב בבית
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לבצק
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ
למילוי
סלסלה קטנה של עגבניות שרי
250 גרם כדורי לבנה בשמן (או לבנה רגילה אך יש לבחור בגבינה מהסוג הקשה יותר שלא תהיה נוזלית(
1/2 כוס עלי זעתר טריים
לרויאל
1 שמנת מתוקה לבישול
2 ביצים
50 גרם קורנפלור
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
150 גרם גבינת ריקוטה
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.
2 מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
4 מחממים תנור ל-160 מעלות.
5 מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.
6 מעלים את חום התנור ל-180 מעלות.
מערבבים את חומרי הרויאל לתערובת חלקה..
7 את עגבניות השרי צולים בתנור עם מעט שמן זית מלח גס ופלפל שחור. כאשר הקליפה מתבקעת ומשחירה מוציאים מהתנור ומצננים
8 מסדרים מעל הקלתית את עגבניות השרי לסירוגין עם הלבנה. אם משתמשים בכדורי לבנה חוצים אותם ל 2 אם משתמשים בלבנה רגיל- יוצרים גבעות גבינה בין העגבניות בעזרת כפית. מפזרים זעתר מעל הכל ויוצקים את הרויאל.
9 אופים את הקיש כ 45 דקות עד שהתערובת מתייצבת והקיש זהוב ויפה.