אוכל
צילום׃ ליאת דולב, קישריה

קיש עגבניות ים תיכוני

מאפה עם ניחוחות ים תיכוניים שיזכירו לכולנו שהכי טוב בבית

| קישריה | פורסם 26/05/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

200 גרם קמח

1/2 כפית מלח

1 כפית סוכר

3 כפות מים קרים

1/2 כפית חומץ

 

למילוי

סלסלה קטנה של עגבניות שרי

250 גרם כדורי לבנה בשמן (או לבנה רגילה אך יש לבחור בגבינה מהסוג הקשה יותר שלא תהיה נוזלית(

1/2 כוס עלי זעתר טריים

 

לרויאל

1 שמנת מתוקה לבישול

2 ביצים

50 גרם קורנפלור

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

150 גרם גבינת ריקוטה

 

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.

2 מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

4 מחממים תנור ל-160 מעלות.

5 מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.

6 מעלים את חום התנור ל-180 מעלות.

מערבבים את חומרי הרויאל לתערובת חלקה..

7 את עגבניות השרי צולים בתנור עם מעט שמן זית מלח גס ופלפל שחור. כאשר הקליפה מתבקעת ומשחירה מוציאים מהתנור ומצננים

8 מסדרים מעל הקלתית את עגבניות השרי לסירוגין עם הלבנה. אם משתמשים בכדורי לבנה חוצים אותם ל 2 אם משתמשים בלבנה רגיל- יוצרים גבעות גבינה בין העגבניות בעזרת כפית. מפזרים זעתר מעל הכל ויוצקים את הרויאל.

9 אופים את הקיש כ 45 דקות עד שהתערובת מתייצבת והקיש זהוב ויפה.