צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
פיצטות עם יוגורט יווני
מה הכי חשוב לכם בבצק לפיצה? שיהיה רך ועסיסי, נכון? ובכן, זה בדיוק מה שיקרה אם תוסיפו מעט יוגורט לבצק השמרים שלכם. אחר כך נשאר רק לבחור תוספות, והקסם כבר יקרה מעצמו
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 08/05/18
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לבצק:
500 גרם קמח לבן, מנופה
כפית גדושה שמרים יבשים
300 מ"ל מים
גביע יוגורט יווני (130 גרם)
2 כפות שמן זית
כפית מלח
לרוטב:
5 עגבניות, מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
כפית אורגנו
מלח
פלפל שחור
תוספות אופציונליות:
מוצרלה מגוררת
זיתים
תירס
פטריות
פרוסות קישואים דקיקות
בזיליקום/רוקט
חציל קלוי
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: לשים את הקמח עם יתר החומרים במיקסר במשך 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה (או עד להכפלת נפח הבצק).
2 מכינים את הרוטב: מבשלים בסיר מעל להבה בינונית את כל החומרים ונותנים להם להסמיך. מצננים.
3 מחממים תנור ל-200 מעלות.
4 מרכיבים את הפיצטות ואופים: מחלקים את הבצק ל-5 או 10 חלקים שווים, מרדדים ומתפיחים כ-10 דקות.
5 מורחים את בסיסי הבצק ברוטב, מוסיפים את התוספות האהובות עליכם, מפזרים מוצרלה, מכניסים לתנור ואופים כ-12 דקות עד שמוכן.