אוכל
צילום׃ שי אפגין, יחסי ציבור

מאפה שכבות תפודים וביצים קשות

מנה טעימה ומשביעה ממרכיבים פשוטים שיש לכולנו בבית

זוהר ארנון | מאסטר שף | פורסם 07/06/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 קילוגרם תפודים

4 כפות שמן

2 בצלים

50 גרם חמאה

1 כפית פפריקה

1 כפית פלפל גרוס

1 כפית מלח (למאפה)

6 ביצים

2 גביעי שמנת

2 חלמונים

1 כף מלח (למי הבישול של התפודים)

50 גרם פירורי לחם

אופן ההכנה:

1 מבשלים את התפודים בקליפתם בכמות גדולה של מים מלוחים עד להתרככות. יש להמנע מבישול יתר על מנת שלא יתפוררו (עם התפודים ניתן להכין גם את הביצים הקשות).

2 מקלפים את הבצלים, קוצצים אותם ומטגנים בשמן עד להזהבה.

3 מוציאים את התפודים בכף מחוררת ומקלפים בעודם חמים (לא מדי, כדאי להיעזר בכפפה או מגבת מטבח ביד האוחזת בזמן הקילוף, לבידוד החום).

4 משמנים בחמאה תבנית חסינת חום, פורסים את התפודים לפרוסות בעובי של פחות מס"מ ועורכים אותן על תחתית התבנית. מתבלים בפפריקה, פלפל גרוס ומלח, ומפזרים מעט בצל מטוגן. מניחים על שכבת התפודים את מחצית פרוסות הביצה הקשה וחוזרים על הפעולה. השכבה המסיימת היא פרוסות תפוחי אדמה.

5 טורפים את השמנת עם שני החלמונים, מתבלים במלח, פלפל גרוס ובפפריקה ומורחים על השכבה העליונה של התפודים.

6.  ממיסים את החמאה במחבת, מטגנים את פירורי הלחם וזורים אותם על השמנת.

7 מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים כ-30 דקות עד להשחמה. מגישים חם.